Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣHollywood Undead - New Empire Vol. 2

Hollywood Undead - New Empire Vol. 2

Το 2020 έκρυβε πολλές εκπλήξεις, άλλες μικρές και άλλες πολύ μεγάλες. Από τις μικρές εκπλήξεις ήταν όχι το νέο αλλά τα δύο νέα άλμπουμ των Hollywood Undead. Έτσι μετά το "New Empire Vol.1" που βγήκε στις αρχές του '20, λίγο πριν κλείσει αυτό το ταλαίπωρο έτος βλέπουμε να ξεπετιέται και το vol.2!!! Ναι, το πρώτο άλμπουμ που άκουσα και ξανάκουσα για τη νέα χρονιά ήταν το ξεπερασμένο nu-rock/metal των Καλιφορνέζων. Ο ήχος είναι αυτό το rap rock/metal αμάγαλμα αλλά είναι αναβαθμισμένο ηχητικά και προσαρμοσμένο στα σημεία των καιρών μας. Το ότι έχει σύγχρονο ήχο δε σημαίνει ότι είναι και ελκυστικό συνθετικά. Τουναντίον το "New Empire vol. 2" ξεκινάει μέτρια με το "Medicate" που θυμίζει μια πιο σκληρή εκδοχή διαφόρων boy bands των chart.

Στην έννοια του boy band βοηθάει πολύ το ότι όλα τα μέλη συνεισφέρουν στα φωνητικά. Σε πολλά σημεία πιάνω τον εαυτό μου να περιμένει το ξεπήδημα guest της τάξεως ενός Justin Bieber, σολάροντας με ρίμες στα μισά κάποιου από τα δέκα τραγούδια.

Είναι αλήθεια πως στον τελευταίο δίσκο τους τα παιδιά από το Hollywood έχουν μαζέψει ένα μάτσο καλεσμένους στον τομέα των vocals. Για εμένα μεγάλος κράχτης είναι τα μέλη των Papa Roach στο "Heart of a Champion". Το συγκεκριμένο είναι από τα ξεχωριστά τραγούδια για τη μπάντα και ρίχνει την αυλαία του δίσκου, σε μια απέλπιδη προσπάθεια για να μείνουν στον ακροατή καλές και δυνατές εντυπώσεις. 'Ηταν μέρος και του "Vol. 1" αλλά στο νέο άλμπουμ οι προσθήκες στα φωνητικά των Papa Roach και των Ice Nine Kills το μετατρέπουν από κομμάτι της σειράς σε hit.

Το "Idol" παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον και είναι από τα τραγούδια που θα ξεχωρίσεις από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Τα dubstep "γρυλλίσματα" και τα επιθετικά φωνητικά του Tech N9ne, ενός ακόμα guest, σου ξυπνάνε εποχές όταν οι Korn συνεργάζονταν με τον Skrillex. Δεν τους φτάνει στο μικρό δαχτυλάκι τους αλλά τουλάχιστον σπάει τη μονοτονία.

Ο Tech N9ne φέρνει εις πέρας την αποστολή πάνω από τους hip hop/dubstep ρυθμούς. Στη special έκδοση του "New Empire vol. 2"το "Idol" περιέχεται δυο ακόμα φορές με διαφορετικούς ερμηνευτές πίσω από το μικρόφωνο, χωρίς όμως να ξεπεράσουν την αρχική version. Μαζί με το ανθεμικό "Comin' Thru the Stereo" και "Heart of a Champion" είναι η τριάδα που θα σου ανεβάσει το ηθικό.

Ένα άλλο τραγούδι που στρέφει τα βλέμματα είναι το "Monsters" , ίσως το πιο ατμοσφαιρικό στην καριέρα τους, βγάζοντας ένα άρρωστο και creepy συναίσθημα με αντίστοιχους στίχους να "στολίζουν" το τελικό αποτέλεσμα. Όχι creepy αλλά πολλές οι φορές που θα νιώσεις cringy είναι όταν διαβάσεις τους στίχους σε αυτό το δεύτερο volume. Δεν γνωρίζω, μπορεί αν είχα τα εκατομμύρια τους να καταλάβαινα στίχους όπως "I never wanted to be a millionaire, I just wanna make music, I said, Lord, are you even there? Maybe you'll show up if I wreck this Buick"!!!! Σε όλο το άλμπουμ μπήκα στον κόπο να αναρωτηθώ αν είναι επιτηδευμένα σουρεάλ το στιχουργικό πεδίο, αν έχουν σαν αποστολή κάποιο διφορούμενο νόημα ανάμεσα σε αυτούς τους commercial trap ρυθμούς.

Διαβαίνεις ανάμεσα σε μέτρια κομμάτια (Medicate, Gonna be Ok, Ghost out) ως και fillers (Unholy, Worth it), κάνοντας μια στάση σε μερικές τίμιες προσπάθειες όπως η τετράδα που ανέλυσα παραπάνω. Αυτός ο crossover ήχος των '10's έχει τα πλεονεκτήματά του όμως εγώ τον θέλω λίγο πιο macho και πιο αυθεντικό, όχι σα μια μπάντα που προσπαθεί να αντιγράψει με άσχημο τρόπο κάποιους από τους προπάτορες αυτού του ήχου (π.χ. Linkin' Park).

Αν θέλετε να ακούσετε κάτι παραπλήσιο, θα συνιστούσα τους Fever 333. Οι die hard οπαδοί των Undead θα βρουν σημεία να αγαπήσουν στο "New Empire Vol. 2", οι υπόλοιποι ψαχτείτε κάπου μακριά, πολύ μακριά.

Rating: 

 3.0


Εταιρεία: BMG Rights Management (US) LLC
Genre: Rap Rock/Nu Metal
Παραγωγός: Mat Good/Jordon "Charlie Scene" Terrell
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04/12/2020
Band Links: Hollywood Undead, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify

Τελευταία