Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΗ Hipgnosis songs εξαγοράζει ολόκληρο το μουσικό κατάλογο της Shakira

Η Hipgnosis songs εξαγοράζει ολόκληρο το μουσικό κατάλογο της Shakira

Η Hipgnosis Songs Fund Limited απέκτησε το 100% των μουσικών δικαιωμάτων της Shakira, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης και του μεριδίου του συγγραφέα, ολόκληρου του καταλόγου της, που περιλαμβάνει 145 τραγούδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 1991, που ηχογράφησε όταν ήταν μόλις 13 ετών, η Shakira πούλησε πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους, καθιστώντας την την κορυφαία γυναίκα Λατίνα καλλιτέχνη όλων των εποχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Της 'εχουν απονεμηθεί τρία βραβεία Grammy και 12 βραβεία Latin Grammy, και είναι μία από τις τρεις γυναίκες καλλιτέχνες που έχει δύο βίντεο με πάνω από δύο δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η Λιβανέζα-Κολομβιανή τραγουδίστρια, γεννημένη Shakira Isabel Mebarak Ripoll, έγινε γνωστή για το ντεμπούτο της άλμπουμ «Pies Descalzos» το 1995. Ακολούθησε μια σειρά από άλμπουμ ισπανικής γλώσσας που έγιναν πολλαπλά πλατινένοι, με το πρώτο της άλμπουμ στα Αγγλικά, «Laundry Service» , " το 2001. Πούλησε περισσότερα από 13 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έπαιξε επίσης μαζί με την Τζένιφερ Λόπεζ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του Super Bowl 2020.

Η κίνηση ακολουθεί την εξαγορά από τη Hipgnosis την περασμένη εβδομάδα καταλόγων από τον Neil Young, τους Fleetwood Mac,  Lindsey Buckingham, και τον παραγωγό Jimmy Iovine.

Ερευνητές αγοράς περίμεναν η αγορά καταλόγου τραγουδιών να θερμανθεί ακόμη περισσότερο τις ερχόμενες εβδομάδες από το τέλος της διοίκησης του Trump - η διοίκηση του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden αναμένεται να αυξήσει τους φόρους κεφαλαιουχικών κερδών. Τον περασμένο μήνα, ο Bob Dylan πούλησε ολόκληρο τον κατάλογο εκδόσεών του για ένα ποσό περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Universal Music Publishing.

Τελευταία