Αρχική ΝΕΑCINEMA/TVMidnight Express Records - «Υπολογίζουμε να έχουμε τα βινύλια τον Μάρτιο»

Midnight Express Records - «Υπολογίζουμε να έχουμε τα βινύλια τον Μάρτιο»

Πολλές φορές, μια φράση είναι αρκετή για να γεννήσει ελπίδα και αισιοδοξία μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την Τέχνη. Ο 'Ακης Καπράνος έχει δείξει επανειλημμένα πως ζει, αναπνέει, κοιμάται, ξυπνάει, χαίρεται, και πονάει για τον κινηματογράφο. Με τη λιτή αλλά γεμάτη περιεχόμενο φράση του «Υπολογίζουμε τα βινύλια να είναι στα χέρια μας τον Μάρτιο», μας ξεκαθάρισε την Δευτέρα 18/1/2021 πως η Midnight Express Records προχωράει δυναμικά. Φυσικά, σε αυτή τη συγκυρία, ουδείς μπορεί να υποσχεθεί κάτι, και ο Καπράνος τόνισε αυτό ακριβώς, αφού ο Covid-19 δεν έχει μόνο βάλει σε «πάγο» την Τέχνη, αλλά καθυστερεί δραματικά και διαδικασίες που μπορούν να «τρέξουν» αυτή την περίοδο.

Παρά το γεγονός πως το Midnight Express -μια σπουδαία καλλιτεχνική παρακαταθήκη για τον κινηματογράφο της Ελλάδας- πλήττεται ανεπανόρθωτα από την πανδημία Covid-19, ο Καπράνος και οι συντελεστές της σημαντικής πρωτοβουλίας προχωρούν μπροστά, μεταξύ αυτών και η "δική μας", Ιωάννα Φώτου, φωτογράφος του Midnight Express και του Depart. Η Τέχνη «γεννά» -αν όχι κυρίως- και σε χαλεπούς και δύσκολους καιρούς. Η πρωτοβουλία της Midnight Express Records «βλέπει» τουλάχιστον πέντε soundtracks σπουδαίων ταινιών να έρχονται σε remastered έκδοση, στη μορφή βινυλίου, σύντομα κοντά μας.

Τα πρώτα τρία artworks είναι ήδη εδώ, με τον Καπράνο να αποκαλύπτει αυτό του Suspiria, της θρυλικής ταινίας του Dario Argento, τη Δευτέρα. Έως τώρα, η Midnight Express Records έχει δώσει στη δημοσιότητα τα artworks από Suspiria, Bird With the Crystal Plumage, και Profondo Rosso, ενώ αναμένουμε ακόμη τα artworks των Dawn of the Dead και Mark Il Polizzioto. Το artwork του Suspiria επιμελήθηκε ο Νίκος Πάστρας.

Δείτε τα artworks:

Το artwork για το remastered soundtrack του Profondo Rosso

Το artwork για το remastered soundtrack του Bird With the Crystal Plumage

Το artwork για το remastered soundtrack του Suspiria, επιμέλειας Νίκου Πάστρα

Τελευταία