You Me At Six - SUCKAPUNCH

Οι You Me At Six, με αναμφίβολα το πιο χαζούλικο όνομα που θα μπορούσε να αναφέρεται σε ραντεβού που κανονίζεις αλλά δεν έχεις αρκετά λεφτά για να ολοκληρώσεις το τηλεγράφημα, είναι ένα από τα συγκροτήματα που αντιμετώπισε κατά κούτελα προώθηση και φήμη από τα πρώτα του βήματα. Προσωπικά ποτέ δε με κέρδισαν αλλά δε σταμάτησα ποτέ να τους δίνω ευκαιρίες, καθώς θεωρητικά παίζουν ένα είδος που θα έπρεπε να με ελκύει σύμφωνα με το ένα μεγάλο κομμάτι του γούστου μου.

Ξεκινώντας από οριακό post hardcore – emo rock, το οποίο γρήγορα εξελίχθηκε σε νερωμένο alternative/ arena pop rock με ηλεκτρονικά samples τα οποία προσφέρουν από τίποτα έως ελάχιστα στην πολυπλοκότητα του ήχου τους – οι you me at six τράβηκαν μάτια πάνω τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί, αλλά στα πρώτα τους βήματα κατάφεραν να παίζουν και support στους Fall Out Boy που αν μη τι άλλο εκείνη την εποχή ήταν μεγάλο πράγμα.

Το SUCKAPUNCH είναι μάλλον άλλος ένας δίσκος της σειράς που προσπαθεί να είναι λίγο ροκ, λίγο χορευτικός, λίγο με επιρροές drum and bass, καταλήγει να είναι τελείως ανέμπνευστος. Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι βέβαια, μιλάμε για φοβερή παραγωγή και αρκετή συνοχή στα κομμάτια. Τι σημασία έχει όμως πραγματικά η συνοχή αν μιλάμε για συνοχή βαρεμάρας; Μάλλον καμία, αλλά δε μπορούμε παρά να τη σημειώσουμε.

Υπάρχουν κάνα δύο κομματάκια στο δίσκο που είναι επαρκώς ικανοποιητικά άμα τα πετύχεις τυχαία σε λίστα ροκομάγαζου – που δε θα σηκωθείς να φύγεις δηλαδή κιόλας όπως είχα πάθει εγώ ένα ξημέρωμα που κάποιος θεός σκέφτηκε να βάλει Gothard. Μιλάμε για το ομώνυμο και το “Beautiful way” - οι στίχοι είναι λίγο μαύρο χάλι αλλά είναι αρκετά χορευτικά για να πάρουν το pass. Στη συνέχεια ο δίσκος εξελίσσεται σε μια κατρακύλα από περίπου power ballads – με αποκορύφωμα το “Glasgow”, για να κλείσει με το "What's it like" το οποίο ακούγεται κυριολεκτικά από άλλη ιστορία.

Γενικά ο δίσκος μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί μια -αρκετά ακριβή - απομίμηση Imagine Dragons: όλα τα κομμάτια είναι περίπου το “Radioactive” (ξέρεις για τι μιλάω, αυτό το κομμάτι κατηγορίας φάντασμα του ραδιοφώνου για περίοδο που φαινόταν αιώνας). Ενοχλητικός ωστόσο δεν είναι, οπότε θα τον πετάξω στην αγαπημένη μου κατηγορία χρυσής μετριότητας του δε με ενόχλησε / δε θα το ξανακούσω. Η αλήθεια είναι πως οι You Me At Six ήδη το συζητούσαν ότι κάπως η έμπνευση τους έχει αρχίσει να στερεύει, πράγμα που φάνηκε από τους δραματικά κακούς προηγούμενους δύο δίσκος τους. Τουλάχιστον το SUCKAPUNCH δεν ήταν τόσο χάλια. Μήπως να ξεκινήσουν κανένα καινούριο προτζεκτάκι τα παιδιά μπας και ακούσουμε κάτι ενδιαφέρον; Εγώ μια πρόταση κάνω.

Rating: 

 5.0


Εταιρεία: Underdog Records, AWAL
Genre: Electronic Rock, Pop Rock
Παραγωγός: Dan Austin
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15/01/2020
Band Links: You Me At Six, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify

Τελευταία