Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΌλα τα μεγέθη του King Kong ανά ταινία!

Όλα τα μεγέθη του King Kong ανά ταινία!

27/01/2021

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από φανταστικά γιγάντια πλάσματα στην οθόνη του κινηματογράφου. Αλλωστε, δεν είναι τυχαία οι Godzilla και King Kong δυο από τα δημοφιλέστερα δημιουργήματα της φαντασίας του ανθρώπινου είδους. Με αφορμή το πρόσφατο νέο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία «Godzilla vs. Kong», σήμερα ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στα διαφορετικά ύψη που είχε ανάλογα με την ταινία που γυρίστηκε ο βασιλιάς των πιθηκοειδών, Kong. Ανάλογα με τον σκηνοθέτη και το σενάριο, ο King Kong έχει υπάρξει από θεόρατος, έως πραγματικά απερίγραπτα μεγάλος.

King Kong (1933): 7,31μ.

Στην πρώτη ταινία ever με κεντρικό χαρακτήρα τον King Kong, το μέγεθός του διαφοροποιείται. Ο σκηνοθέτης του φιλμ, Merian C. Cooper φανταζόταν τον Kong περίπου 12 με 15 μέτρα σε ύψος, ωστόσο τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν περίπου 5,5 μέτρα στο Skull Island και 7,31 μέτρα στη Νέα Υόρκη. Στα promo της ταινίας, το ύψος που προωθήθηκε ήταν τα 15,24 μέτρα, αλλά εντός ταινίας ο Kong φτάνει τα 7,31μ., βάσει αναλογίας σκηνικών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν επηρέασε τη φήμη της ταινίας.

King Kong vs. Godzilla (1962): 44,80μ.

Η πρώτη φορά που επική μάχη ανάμεσα στο μυθικό πλάσμα από την Ιαπωνία, Godzilla, ήρθε αντιμέτωπο με τον King Kong. Η Toho Company είναι υπεύθυνη για αυτό το δίδυμο, και προκειμένου να φαίνεται δίκαι η μάχη, ο Kong παρουσιάστηκε να έχει ύψος σχεδόν 45 μέτρα, ώστε να έχει -οπτικά έστω- ελπίδα απέναντι στον Βασιλιά των Τεράτων. Είναι το μεγαλύτερο ύψος που έχει εμφανιστεί ο Kong στην ιστορία του σινεμά.

King Kong (1976): 16,76μ.

Ο Dino De Laurentis επέλεξε να παρουσιάσει τον King Kong πιο ανθρώπινο συνολικά στην επική ταινία του με τους Jeff Bridges και Jessica Lange. Παραπάνω από δυο φορές σε μέγεθος από ότι εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία, ο Kong στη Νέα Υόρκη -βάσει αναλογίας με τα σκηνικά- ήταν σχεδόν 17 μέτρα.

King Kong Lives (1986): 18,28μ.

Στο sequel της ταινίας του De Laurentis, ο Kong φέρεται να έχει επιβιώσει και η καρδιά του αντικαθίσταται από μια τεχνητή. Η ταινία απέτυχε παταγωδώς -και ίσως δίκαια- αλλά ο Kong πήρε μερικά μέτρα μπόι στην πορεία.

King Kong (2005): 7,62μ.

Όπως αναμενόταν, η τρίωρη ταινία του Peter Jackson πρόσφερε στον King Kong μια σημαντική βελτίωση, και δεν είναι άλλη από την όψη του, αφού τα γραφικά το 2005 ήταν χαοτικά καλύτερα από ότι το 1986. Το King Kong του 2005 έδωσε και πλούσιο backstory στον Kong, αφού ο Jackson τον παρουσίασε ως αποτέλεσμα εξέλιξης του πραγματικού γένους πιθηκοειδών «Gigantopithecus». Δεύτερος μικρότερος σε μέγεθος μετά την πρώτη ταινία του 1833.

Kong: Skull Island (2017): 31,69μ.

Παρά το γεγονός πως είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος King Kong που έχουμε δει ποτέ σε ταινία, οι άνθρωποι του «Kong: Skull Island» επέλεξαν να εννοηθεί εντός ταινίας πως στα 31,69 μέτρα, ο Kong ήταν ακόμη σε νεαρή ηλικία, και είχε ακόμη περιθώριο να μεγαλώσει. Αυτό άλλωστε αποτελεί και μια εξαιρετική βάση για το γεγονός πως στο «Godzilla vs. Kong» που αναμένεται φέτος, ο Kong πρόκειται να είναι λίγο μικρότερος από 121 μέτρα!!!

Τελευταία