Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88 «χιονισμένα» video games

8 «χιονισμένα» video games

16/02/2021

Είναι ευρέως γνωστό πως το χιόνι όπως και όλα τα καιρικά φαινόμενα που έχει παρατηρήσει ο άνθρωπος έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλες τις μορφές τέχνης όπως ο κινηματογράφος και η μουσική. Τα video games δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη λίστα και με αφορμή τη χιονοθύελλα «Μήδεια» που παρέσυρε την Ελλάδα στο χάος (. . .), οι Βασίλης Καπλανίδης και Μάριο Αγγελος Παρασκευαΐδης παρουσιάζουν 8 video games τα οποία έχουν ως κεντρικό θέμα το χιόνι.

Uncharted 2: Among Thieves

Η Naughty Dog είχε πάντα μια κλίση στα μαγευτικά σκηνικά. Το Uncharted franchise είναι ένα από τα αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους. Μια απόδειξη ότι ακόμη και οι αρχαίες ιστορικές τοποθεσίες έχουν μια ορισμένη ομορφιά και γοητεία σε μορφή βιντεοπαιχνιδιού. Το παιχνίδι ξεκινά αμέσως στα χιονισμένα βουνά, καθώς ο Drake ανεβαίνει τα συντρίμμια ενός τρένου μέσα σε ένα παγωμένο σκηνικό.

SSX Tricky

Θα μπορούσαμε πιθανώς να αναφέρουμε οποιοδήποτε παιχνίδι SSX σε αυτήν τη λίστα και θα ήταν μια καλή επιλογή. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Tricky εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς της σειράς. Η τεχνολογία χιονιού εδώ δεν είναι πλέον πολύ προηγμένη, αλλά τότε φαινόταν τόσο ωραία. Το πιο σημαντικό είναι πως ακόμα και σήμερα είναι μια έκρηξη αδρεναλίνης ειδικά όταν παίζετε στα χιονισμένα επίπεδα του Tricky, όπως το εμβληματικό Garibaldi.

Until Dawn

Εάν σκοπεύατε να συνοδέψετε το άλλο σας μισό σε ένα ορεινό καταφύγιο για κάποιο χρονικό διάστημα τον χειμώνα, σας καλούμε να επανεξετάσετε. Οι επιζώντες του Until Dawn θα σας συμβούλευαν επίσης το ίδιο πράγμα, υποθέτοντας ότι όλοι θα επιβιώσουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι είναι τρομακτικό, αλλά σε όλη αυτή τη φρίκη, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει παρά να θαυμάσει το επίπεδο λεπτομέρειας στο χιόνι και τον καιρό.

Icewind Dale

Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο κόσμο του, το Icewind Dale φωνάζει μέσα από την παγωμένη του γενειάδα ότι πρόκειται να ζήσετε μια κλασσική εμπειρία παλιού κλασσικού pen and paper RPG. Ξεκινάτε ως έξι τυχοδιώκτες πίνοντας σ’ ένα τραπέζι στην ταβέρνα του Easthaven, και σας προσεγγίζει ένας μυστηριώδης ξένος...

Βασίλης Καπλανίδης

Steep Slope Sliders (SSS)

To Steep Slope Sliders είναι ακόμα ένα παιχνίδι με θέμα το snowboard, για το Saturn αυτή τη φορά, σε μια πιο arcade εκδοχή και με φανατικό κοινό παρά τα άκομψα sprite του. Οι πίστες του παιχνιδιού έντονα γραμμικές και γρήγορες με πολλές ευκαιρίες να εκτελέσεις τα κόλπα σου και αντίπαλο σου τις τούμπες που θα μετρήσεις στο χιόνι, τα δέντρα τα ξύλινα σπίτια στο βουνό μέχρι κι εκχιονιστικά. Cheesy as Hell εμπειρία αν και με το θερμόμετρο υπό το 0.

Colin McRae Rally

Παιχνίδι σταθμός στο simulation racing. Φάγαμε άπειρες ώρες μπροστά στις οθόνες μας μικροί μες στο 90. Ρυθμίσεις πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση για τις επερχόμενες διαδρομές, με τις δυσκολότερες όλον αυτές με το χιόνι. Να θες να στρίψεις αριστερά και να χώνεσαι στο χιόνι. ?ντε να στρίψεις δεξιά να ξεκολλήσεις και να είσαι ήδη 4” πίσω στην κατάταξη. Μόνη σωτηρία τα σημεία όπου το χιόνι έχει λιώσει και οι ρόδες σου αγγίζουν λάσπη… Μέχρι να συναντήσεις τον πάγο όπου σχεδόν όλα θα πάνε στραβά. Και κάπου εκεί άρχιζες να καταλαβαίνει γιατί κλείνουν την εθνική Αθηνών-Λαμίας σε τέτοιες καταστάσεις.

Drakan: Order of the Flame

Το Drakan είναι ένα ψιλοάγνωστο action adventure που δανείζεται χαρακτηριστικά από το Tomb Raider -ανεπιτυχώς- και από το Panzer Dragoon Saga -επίσης ανεπιτυχώς. Όμως το να καβαλάς το δρακάκι σου και να μονομαχείς με άλλα δρακάκια στον αέρα σε χιονισμένα φαράγγια κι εκείνο να ξερνάει φωτιά σαν να μην υπάρχει αύριο ενάντια σε άλλους δράκους είναι μια υπέροχη εμπειρία.

Fahrenheit (Indigo prophecy)

To Fahrenheit είναι ένα ακόμα παιχνίδι της Quantic Dreams που μας έχει δώσει τα εξαιρετικά The Nomad Soul και Heavy Rain μεταξύ άλλων. Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο ένα αστυνομικό noir διήγημα γεμάτο χιόνι. Και η βαρυχειμωνιά που το κατακλύζει ανεβάζει το συναισθηματικό παράγωντα του δεσίματος του παίχτη με το παιχνίδι. Ο πρωταγωνιστής μόνος του και μη έχοντας ιδέα για το τι του συμβαίνει περιπλανιέται στην πάλλευκη πόλη προσπαθώντας να βγάλει άκρη μετά από έναν φόνο που φαίνεται να έχει διαπράξει.

Fun Fact: Ανοίγοντας το LibreOffice Writer για να γράψω αυτό το άρθρο διάβασα LibreOffice Winter.

Μάριο Αγγελος Παρασκευαΐδης

Τελευταία