Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88 χιονισμένα τραγούδια

8 χιονισμένα τραγούδια

16/02/2021

Μετά από πολλά χρόνια η Αθήνα έχει ντυθεί στα λευκά και η θερμοκρασία «κατρακυλήσει» στο μηδέν. Υπό αυτό το πρίσμα θυμηθήκαμε οχτώ τραγούδια που αναφέρονται στο χιόνι. Επειδή δε γινόταν να τα χωρέσουμε όλα – είναι πολλά ιδίως τα black metal – επιλέξαμε αυτά που είναι περισσότερο συνυφασμένα με κρύο. Επομένως, τραγούδι σαν το Snow των RHCP έμειναν εκτός λίστας.

 

Black Sabbath – Snowblind

Ξεκινούμε με τους «πατέρες» του Heavy Metal, Black Sabbath. To 1972 η τετράδα από το Birmingham κυκλοφορεί τον τέταρτο δίσκο της και το έκτο κομμάτι του album ονομάζεται Snowblind. Φυσικά το τραγούδι δεν αναφέρεται ακριβώς στον χειμώνα και τα συγγενή του καιρικά φαινόμενα, αλλά ο τίτλος εμπεριέχει Snow και είναι Black Sabbath.

My eyes are blind, but I can see
The snowflakes glisten on the tree
The sun no longer sets me free
I feel there's no place freezing me


 

 

Agalloch – Falling Snow

Φυσικά από μία τέτοια λίστα ήταν αδύνατο να απουσιάζουν οι Αμερικανοί ακραίοι metallers, Agalloch. Στο τρίτο τους album που φέρει τον τίτλο Ashes Against the Grain ακούμε ένα από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια που αφορούν τη χιονόπτωση, το Falling Snow.

The snow has fallen,
And raised this white mountain,
On which you will die,
And fade away in silence.


 

 

Veldes – Ashstained Snow

O Σλοβένος multi-instrumentalist Tilen Šimon , το 2013 μας σύστησε το project τους Veldes δε φανταζόταν ότι κάποιο τραγούδι του θα φιγουράριζε σε ελληνική λίστα για το χιόνι. Όμως, το split που κυκλοφόρησε το 2015 μαζί με τους Black Autumn του «χαρίζει» αυτή του θέση.

 

 

Lustre – The First Snow

Κρύο, χειμώνας, χιόνια, καραντίνα, μοναξιά, αν όλα τα προηγούμενα μαζί είχαν ένα ονόμα, αυτό θα ήταν Lustre. O Σουηδός με το «εύκολο στην προφορά» ψευδώνυμο, Nachtzeit βρίσκεται πίσω από οτιδήποτε τους αφορά. Το 2018 κυκλοφορεί το single με τον τίτλο The First Snow, ένα κομμάτι περισσότερο ambient και πολύ λιγότερο black metal.

Embrace this innocent beginning
To a chapter of woe and wonder
A night all dressed in white
The first snow - a token of curiosity.


 

 

Falkenbach – Beloved Feral Winter

Το ομολογούμε, κάποιος στο Depart τρέφει πολύ μεγάλη αδυναμία στους Falkenbach και έτσι βρίσκονται συνεχώς στις λίστες μας. Μάλιστα, όπως και την τελευταία φορά, έτσι και τώρα θα παραμείνουμε στον τελευταίο τους δίσκο (τη limited edition μάλιστα), το Asa και επιλέγουμε το Beloved Feral Winter.

Snow - caress me
Wind - embrace me
while my traces fade


 

 

Imperial Crystalline Entombment – Astral Frost Invocation

Αρκετά μεγάλο «what if» οι Αμερικανοί Imperial Crystalline Entombment καθώς με μόλις έναν δίσκο στο ενεργητικό τους είχαν καταφέρει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον το μακρινό 2004. Φυσικά, δεκαπέντε χρόνια μετά – και αφού δεν υπάρχει ελπίδα ένωσης των Ron Vento & Μike Hrubovcak – ένας από τους λόγους που έχουμε να θυμόμαστε το Apocalyptic End in White είναι και το Astral Frost Invocation.

I cast my blood upon the snow
I unleash thy hate to flow! Flow!


 

 

Enslaved – Queen Of The Ice Desolates (Isöders Dronning)

Λίγα υπάρχουν να πει κανείς για τους τεράστιους αυτούς Νορβηγούς και να μην έχουν ειπωθεί ήδη. Τεράστια πορεία και συμβολή στον χώρο του ακραίου metal – και όχι μόνο – με τους δύο πρώτους τους δίσκους να αποτελούν must-have κομμάτια για πολλές συλλογές. Εμείς θα πάμε στο 1994 και το Frost, όπου στο κλείσιμο του album ακούμε το Isøders Dronning.

Utenfor disse vegger eksisterer intet liv
... Minner om varme frosset fast i
Snøkrystaller


 

 

Rotting – Snowing Still

Υπάρχουν δύο πράγματα που χρειάζεται να σταθούμε αναφορικά με το συγκεκριμένο κομμάτι. Πρώτον ότι χιόνισε στην Αθήνα, άρα θα ήταν αδύνατο να μην συμπεριλάβουμε ένα συγκρότημά της. Δεύτερον, το εν λόγω τραγούδι των Rotting Christ αποτέλεσε αφορμή για αυτή τη λίστα.

The snow covers his body
And the snow stops falling
In shape like crows and as swans
Become wizards speaking human words
The morning next together they will be


Τελευταία