Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88 ιστορίες για τον Kurt Cobain

8 ιστορίες για τον Kurt Cobain

22/02/2021

Πριν μερικές μέρες συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από τη γέννηση του άλλοτε ηγέτη των Nirvana και του συνόλου της σκηνής του Seattle, Kurt Cobain. Θυμηθήκαμε λοιπόν 8+1 λιγότερο γνωστές ιστορίες που αφορούν τη ζωή του μεγάλου frontman.

► Ήταν υπέρμαχος κάθε μειονότητας

Ο Kurt ήταν υποστηρικτής της κοινωνικής ισότητας σε κάθε έκφανσή της. Σε μία συνέντευξη του μάλιστα, είχε δηλώσει αν κάποιος είναι μισογύνης, ομοφοβικός ή ρατσιστής καλά θα κάνει να μην αγοράσει ποτέ ξανά album των Nirvana ή εισιτήριο για τις συναυλίες τους, καθώς δε θέλουν ούτε τα χρήματα ούτε κάποια σχέση με τον ίδιο.

► Είχε διάσημους fans

Όταν το 1991 κυκλοφόρησε το Nevermind, το album που τους καθήλωσε στην πρώτη θέση των charts για αρκετό διάστημα, οι Nirvana έλαβαν ένα fax από τους Metallica, το οποίο ανέφερε το Nevermind ως τον καλύτερο δίσκο του έτους (σημείωση: το 1991 κυκλοφόρησε και το Black Album aka Metallica) και ότι θα ήθελαν να τους γνωρίσουν. Περιελάβανε δε και ένα υστερόγραφο στο οποίο αναφερόταν η απέχθεια του Lars για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

► Δεν ήθελε να ακούει/παίζει το Smells Like Teen Spirit

Ήταν το τραγούδι που τους εκτόξευσε και αυτό που ο Kurt συνέθεσε έχοντας στο μυαλό του τον ήχο των Pixies – τους οποίους λάτρευε. Όταν λοιπόν κυκλοφόρησε και άρχισε να ξεπερνάει κάθε προσδοκία, ο Kurt το «σιχάθηκε» και έψαχνε τρόπους – ανεπιτυχώς – για να μην το παίζει.

► Αγαπούσε τα ζώα

O Αμερικάνος καλλιτέχνης είχε πάθος με τα ζώα και είχε στην «κηδεμονία» του μπόλικα. Λάτρευε τις γάτες, ιδιαίτερα τον Melvin, είχε έναν ποντικό που τον φώναζε Kitty και κάμποσες χελώνες. Μάλιστα, ένα από τα μελλοντικά του πλάνα ήταν η δημιουργία ενός πάρκου για ζώα.

► I Hate Myself and I Want to Die 

H παραπάνω φράση αποτελεί τον αρχικό τίτλο του In Utero. Τη συγκεκριμένη φράση τη χρησιμοποιούσε ο Cobain ως απάντηση όταν τον ρωτούσαν τι κάνει. Ο λόγος που ήθελε να τη χρησιμοποιήσει ως τίτλο ήταν για να σταματήσουν κάποιοι fans να τους λαμβάνουν τόσο σοβαρά υπόψιν τους. Τελικά, αυτός που τον έπεισε να αλλάξει ο τίτλος ήταν ο Krist Novoselic και έτσι επιλέχθηκε το In Utero που δανείστηκε ο Kurt από ένα ποίημα της Courtney Love.

► ΨΙΛΟΜισούσε το Bleach

Nαι, καλά διαβάσατε στον τίτλο, ο Kurt Cobain αντιπαθούσε τα περισσότερα κομμάτια που περιελάβανε ο πρώτος τους δίσκος, το Bleach. Είχε αναφέρει σε μία συνέντευξη του ότι η πλειοψηφία των στίχων γράφτηκαν το σε μία νύχτα και συγκεκριμένα, τη νύχτα πριν την ηχογράφηση του album. Επίσης δεν του άρεσε η αρνητικότητα που εξέπεμπαν.  

  

► Είχε υπάρξει επιστάτης και δάσκαλος κολύμβησης

Θυμάστε το video clip του Smells Like Teen Spirit, έχετε παρατηρήσει τον επιστάτη που βλέπουμε να ετοιμάζεται να καθαρίσει στο 20ο δευτερόλεπτο του βίντεο; Αυτό λοιπόν ήταν εσωτερικό αστείο του συγκροτήματος αναφορικά με την προϋπηρεσία του Kurt. Επίσης, όταν έφυγε από το σπίτι του για πρώτη φορά στα 18 του ήταν δάσκαλος κολύμβησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

► Είχε απορριφθεί από τους Melvins

Μπορεί εμπορικά να μην υπάρχει σύγκριση μεταξύ των μεγεθών των Melvins και Nirvana, όμως στα ‘80s τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά. Ο νεαρός τότε Kurt είχε περάσει audition για μία θέση στο συγκρότημα και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε. Παρόλα αυτά, μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1993, ο Kurt συνυπογράφει την παραγωγή του πέμπτου δίσκου των Melvins, Houdini.   

►Bonus Είχε «γεμίσει» του δρόμους του Seattle με τη φράση "God Is Gay"

Μπορεί εμείς να μάθαμε τη συγκεκριμένη φράση το 1991 μέσα από το "Stay Away" όμως ο Kurt την είχε χρησιμοποιήσει και ως έφηβος, οδηγώντας τον μάλιστα στο κρατητήριο.     

Τελευταία