Post Lovers - Drive

Πάνε κάμποσες μέρες από εκείνο το χαρμόσυνο e-mail που έσκασε σαν δώρο στις αρχές του χρόνου. Γεμάτο μουσική ανυπομονούσε και αυτό μαζί με εμένα για το κλικ που θα άνοιγε τα δέκα αριστουργήματα των Post Lovers, που βρίσκονται μέσα στο Drive.

Ικανοποίηση πριν καν την ακρόαση, αλλά και μεγάλη περιέργεια. Βλέπεις η εμπειρία που είχαμε ζήσει ακούγοντας το ομώνυμο άλμπουμ των Post Lovers, στα τέλη του 2018, μας έκανε σίγουρος για την διαδοχή που θα είχε το ντεμπούτο τους, αλλά και για το αποτέλεσμα – ήταν σαφώς και η μικρή δόση που είχαμε πάρει το καλοκαίρι με το "On The Pill", το οποίο συνεχίζει να είναι και το αγαπημένο μου, παρόλο που δύσκολα το ξεχωρίζω ανάμεσα στα άλλα.

Μια πρώτη αποτύπωση της σκέψης μου, είναι πως δύσκολα συναντάς σε ένα δίσκο τόση αρμονία και συνέχεια από κομμάτι σε κομμάτι, και παρόλο που η μουσική επένδυση, αντανακλάει του συναισθήματος, μοιάζει σαν η ιστορία να εξυπηρετεί την αφύπνιση του νου, «ντοπάροντας» το σώμα σε μια διαρκή κίνηση.

Αγανάκτηση, συνείδηση, αισιοδοξία, θάνατος, έρωτας, αρρώστια, πόλη, φίλοι, όλα μοιρασμένα σε δύο πλευρές βινυλίου, μια ενεργητική και αιχμηρή, μια πιο σκοτεινή και συναισθηματική


Η ιστορία θέλει, όταν σιγοτραγουδάς διαρκώς τους στίχους από έναν αγαπημένο σου δίσκο, να κρύβει από πίσω μια μουσική ιδιοφυΐα. Αυτό συνέβη για ακόμα μια φορά - και αν ψάχνεις για τον ιθύνων νου, τότε σίγουρα θα ανακαλύψεις την Ελένη Καραγεώργου.

Σε αντίθεση με την pop δωματίου που είχαμε γευτεί στην πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλεία, εδώ συναντάμε πιο αναβρασμένους ρυθμούς, και την αίσθηση της pop φρεσκάδας να συνωμοτεί με την ωριμότητα της rock, χρίζοντας έτσι την προαναφερόμενη, δικαιωματικά τον εγκέφαλο σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε ακρόαση είναι σαν να κοιτάς το είδωλό του εαυτού σου στον καθρέφτη έτσι όπως προβάλλεται στην παρούσα κοινωνική και ιστορική συνθήκη, τόσο ενός υπαρκτού κόσμου, όσο και ενός φαντασιακού που γεννιέται μέσα από τα τραγούδια.

Με τον τίτλο να σε εξωθεί σε μια αδιαπραγμάτευτη ώθηση, και τις «καθαριστικές» νόρμες - βγαλμένες από τα έγκατα του αμερικανικού χωροχρόνου να σε πηγαίνουν πίσω στα '90s, ανακαλύπτεις την μαγεία της αντίστιξης, υπό τους ήχους των δυνατών και μεστών συνθέσεων, σε συνδυασμό με τους άμεσους στίχους, και φυσικά τα απόλυτα εναρμονισμένα φωνητικά.

Στο "Drive" οι Post Lovers, καταφέρνουν να μας αποπλανήσουν για άλλη μια φορά, μέσα από ένα εξαιρετικά συμπαγή αποτέλεσμα, το οποίο ανιχνεύει ανάγλυφα τους ήχους περασμένων δεκαετιών, μετουσιώνοντας το παρελθόν σε κάτι ολότελα νέο, ικανό να μας παρασύρει από την σύγχρονη καθημερινότητα.

 

Rating: 

 8.0


Εταιρεία: Inner Ear Records
Genre: Alternative Pop
Παραγωγός: Post Lovers
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22/01/2021
Band Links: Post Lovers, Facebook, Instagram, Spotify, Bandcamp

Τελευταία