Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88 ανθρωπόμορφα ρομπότ και ρομποτόμορφοι άνθρωποι του κινηματογράφου

8 ανθρωπόμορφα ρομπότ και ρομποτόμορφοι άνθρωποι του κινηματογράφου

25/02/2021

'Aνθρωποι ή ρομπότ; Ιδού η απορία.

Ανθρωπόμορφοι χαρακτήρες που κάνουν το κοινό να αμφισβητεί τα όρια μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ. Που μοιάζουν με ανθρώπους (ή ήταν κάποτε) αλλά είναι όντως; Με αφορμή αυτή τη σκέψη, ανατρέχουμε σε 8 ανδροειδή και cyborg που μας έκαναν να αναρωτηθούμε κι εμείς οι ίδιοι. Η λίστα περιλαμβάνει από βωβό κινηματογράφο έως και b-movies.

► Pearl Prophet-Cyborg (1989)

Στην cult ταινία της αείμνηστης Cannon με πρωταγωνιστή τον ειδήμονα του σπαγγάτου Jean Claude Van Damme, μόνο ένα ανδροειδές μπορεί να φέρει σε πέρας μια επικίνδυνη αποστολή που θα σώσει την ανθρωπότητα. Και η Pearl Prophet είναι αυτό το άτομο.

► David-Arificial Intelligence (2001)

Αυτό που έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick γυρίστηκε από τον μεγαλύτερο παραμυθά του Hollywood, Steven Spielberg. Και ο David, ένας ρομποτικός Πινόκιο του μέλλοντος δε θα μπορούσε να τύχει καλύτερης μεταχείρισης.

► Futura-Metropolis (1927)

Ενδεχομένως η μητέρα όλων των κινηματογραφικών ρομπότ. Αντιστρέφει πλήρως την καλοσύνη της αγνής Maria, της γυναίκας της οποίας έχει τη μορφή και οδηγεί σε μια μαζική παράκρουση (και σύγκρουση) την ταξική Μητρόπολη.

► Ash-Alien (1979)

Όταν το πλήρωμα ενός διαστημόπλοιου στάζει κόκκινο αίμα, είναι λογικό να φαίνεται περίεργο όταν το ένα από τα μέλη του βγάζει υγρή μπαταρία. Εκτός, βέβαια και αν λάβουμε υπόψη τη ρομποτική του φύση.

► Motoko Kusanagi-Ghost In The Shell (1995)

Το cyborg που δίδαξε σε όλο τον δυτικό κινηματογράφο τι εστί anime και πως αυτό μπορεί να έχει υπαρξιακές ανησυχίες, κάνοντας τον James Cameron να εύχεται να το ‘χε δημιουργήσει αυτός, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

► Roy Batty-Blade Runner (1982)

Είδε πράγματα που ο άνθρωπος δε θα δει σε όλη του τη ζωή. Και όλα θα σβήσουν, σα δάκρυα στη βροχή. Ποτέ ξανά η εκδικητική οργή ενός ανδροειδούς δεν προκάλεσε τόσα δάκρυα στο κοινό της.

► Robocop-Robocop franchise

Νεκραναστημένος για να επιβάλλει την τάξη και να δώσει τη λύση όταν η σάρκα δεν είναι αρκετή, ο Robo αποτελεί την τέλεια παρωδία μιας απολυταρχικής αστυνομίας που η μόνη λύση στα πάντα είναι η αιματοχυσία.

► T800-Terminator franchise

Όταν σκεφτόμαστε ανδροειδή και cyborgs στον κινηματογράφο, δε γίνεται να μην αναφέρουμε τον αδιαμφισβήτητο βιασιλιά κι εκπρόσωπό τους στην ποπ κουλτούρα. Το ποια είναι η αγαπημένη σας ενσάρκωση, είναι άλλη υπόθεση.

Τελευταία