Αρχική ΤΕΧΝΕΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑO Don Mupasi: O retro καλλιτέχνης του διαστήματος

O Don Mupasi: O retro καλλιτέχνης του διαστήματος

08/03/2021

Πόλεις του μέλλοντος, τοπία ενός post-apocalyptic σύμπαντος, ηλιοβασιλέματα σε άγνωστους και όλα αυτά συνοδευόμενα από retro μουσική. Με την παραπάνω πρόταση θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το περιεχόμενο της τέχνης του Βρετανού visual artist Don Mupasi ή κατά κόσμον, VisualDon.

O εισκοσιεφτάχρονος καλλιτέχνης, που έχει διατελέσει και motion designer της Manchester United, ειδικεύεται στα βίντεο τριών διαστάσεων και έγινε γνωστός μέσα από το προφίλ του στο Instagram το οποίο απαριθμεί πάνω 200.000 ακόλουθους.

Ίσως κάποιοι τον έμαθαν όταν ο Chris Brown «δανείστηκε» χωρίς την άδεια του ένα από τα βίντεο του. Ο Don μετά το αρχικό σοκ, αφήνοντας κατά μέρους τις ηθικές προεκτάσεις του ζητήματος (σημείωση: Δεν του δόθηκαν ούτε τα credits που του αναλογούσαν) βρήκε μία θετική πλευρά που δεν ήταν άλλη από τον θαυμασμό του κόσμου για τη δουλειά του.

Φυσικά δεν είναι η μόνη φορά που του έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αφού και παλιότερα, δισκογραφική εταιρία είχε χρησιμοποιήσει αυθαίρετα τη δουλειά του για την προώθηση νέου της κομματιού. Το βίντεο μάλιστα συγκέντρωσε πάνω από δύο εκατομμύρια views και στο τέλος του προσέφερε το «ιλιγγιώδες» ποσό των 250 δολαρίων. Παρότι η πρόταση τους απορρίφθηκε (γιατί άραγε;) για να κατατεθεί έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί τους ο ίδιος ο Mupasi.

Από την πλευρά του λόγω ότι συχνά «ντύνει» τις δουλειές του με μουσική υπόκρουση, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για λαμβάνουν όλοι τα creditsπου τους αναλογούν για τον κόπο τους. Συμπληρώνει πως τέτοιες πρακτικές, σαν τη δική του, θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για τους καλλιτέχνες. 

Για περισσότερα βίντεο: εδώ