Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑDale Samuel Schacker: O συνθέτης που όλοι γνωρίζουμε και δεν το ξέρουμε

Dale Samuel Schacker: O συνθέτης που όλοι γνωρίζουμε και δεν το ξέρουμε

17/03/2021

O Αμερικάνος μουσικός Dale Samuel Schacker ίσως σας είναι άγνωστος ως όνομα, όμως το έργο του σας είναι κάτι παραπάνω από οικείο. Ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι στα μέσα ‘80s – ή κάπου εκεί γύρω – σίγουρα θα έχετε παρακολουθήσει σειρές κινούμενων σχεδίων όπως οι Αστρομαχήτες (Saber Rider & the Star Sheriffs), τα πέντε λιοντάρια ρομπότ που ενώνονταν και σχημάτιζαν τον Voltron τον Φύλακα του Σύμπαντος και φυσικά τον Denver τον Τελευταίο Δεινόσαυρο o οποίος για μία περίοδο προβαλλόταν από το New Channel πριν από τα μαγνητοσκοπημένα παιχνίδια του NBA. O κύριος Schacker λοιπόν βρίσκεται πίσω από τα μουσικά θέματά τους.

Στην ηλικία των εννέα, ο νεαρός Dale κλήθηκε να μάθει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο. Ενώ ο ίδιος ήθελε να μάθει τύμπανα, ο πατέρας του του έδωσε την επιλογή, είτε τρομπέτα είτε κλαρινέτο. Εκείνος θα επιλέξει το πρώτο, όμως λίγο καιρό μετά, θα τον κερδίσει το πιάνο. Όταν πλέον θα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος του, η οικογένεια του θα αγοράσει ένα και το γεγονός αυτό θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί ως μουσικός.

Στο λύκειο αν και θα βρεθεί σε αρκετά rock συγκροτήματα, δε θα αντιμετωπίσει ποτέ του τη μουσική ως μία πιθανή επιλογή για τον βιοπορισμό του και θα αρχίσει να σπουδάζει αρχιτέκτονας. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν θα γνωρίσει τον σκηνοθέτη Michael Harris ο οποίος θα τον προσλάβει για το επικείμενο ντοκιμαντέρ "Search for the Titanic".

Τότε θα πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην Καλιφόρνια για να μπορέσει να βρεθεί πιο κοντά στο κέντρο των εξελίξεων. Μία demo κασέτα που θα στείλει στον στον Boyd Curton της Hanna-Barbara θα του εξασφαλίσει μία θέση σε σειρές κινουμένων σχεδίων όπως τα Pac-Man και Scooby-Doo. Με το νερό να έχει μπει στο αυλάκι θα γίνει γνωστός για τις δουλείς του όπως ο Voltron - Defender of the Universe, Saber Rider and the Star Sheriffs, Widget - The Little Guardian, Voltron: The Third Dimension και πολλά ακόμα.

Τελευταία