Αρχική ΤΕΧΝΕΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΣενάριο επιστημονικής φαντασίας

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας

19/03/2021

Το σενάριο είναι απλό, οι δράκοι είναι υπαρκτοί και βρίσκονται σε λήθαργο στο εσωτερικό της Γης. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ξυπνούν και είναι έτοιμοι να αφανίσουν την ανθρωπότητα με ένα πύρινο φύσημά τους. Αφού όλες οι προσπάθειες του είδους μας έχουν αποτύχει, υπάρχει μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια. Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε στη ζωή πέντε χαρακτήρες επικής φαντασίας για να αποτελέσουν την τελευταία γραμμή άμυνάς μας.

► O Αρχηγός: Elric of Melniboné

O γνωστότερος χαρακτήρας που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας Michael Moorcock, αυτοκράτορας της φυλής των Melnibonéans, ενσάρκωση του αιώνιου πρόμαχου, ο Λευκός Λύκος, ο Χλωμός Αυτοκράτορας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον διέπουν. Πέραν του ότι γνωρίζει να μιλάει τη γλώσσα των Δράκων μπορεί και να τους υποτάσσει, ακόμα και να τους δαμάζει. Είναι ικανός χρήστης μαγείας αλλά εξαιρετικός πολεμιστής. Σε όλα αυτά, προσθέστε και το σπαθί του, το Stormbringer που έχει μία εξαιρετικά χρήσιμη ιδιότητα, ρουφάει ψυχές.

O Μάγος: Gandalf the White

Να συμφωνήσουμε από τώρα ότι τον έχει ενσαρκώσει μακράν ο καλύτερος ηθοποιός από όσους περιλαμβάνει η λίστα, ο Sir Ian McKellen. Ένας από τους διασημότερους και δυνατότερους χαρακτήρες που είχε εμπνευστεί ο «πατέρας» της λογοτεχνίας της επικής φαντασίας, J.R.R. Tolkien.

► O Σκιώδης: Nimor Imphraezl

H πρώτη μας επιλογή ήταν ο Jarlaxle Baenre, όμως αντί του αρχηγού της Bregan D'aerthe καταλήξαμε στον μοναδικό χαρακτήρα του D&D που τον έχει πραγματικά να φοβηθεί, τον μισό Shadow Dragon – μισό Drow δολοφόνο (Zekyl), τον Nimor Imphraezl.

► O Πρωταθλητής: Rand al'Thor

Φυσικά δε γινόταν να αφήσουμε εκτός το Wheel Of Time του Robert Jordan ή James Oliver Rigney Jr. Αν προτιμάτε. Επίσης φυσικά, δε γινόταν να επιλέξουμε κάποιον άλλον πέρα από τον πρωταθλητή του φωτός, αυτόν που πολέμησε τον Shai'tan ή Dark One. Επίσης, το προσωνύμιο του Dragon Reborn ίσως φανεί χρήσιμο στην επικείμενη μάχη.

► O Πανούργος: Kruppe

Κάθε τέτοια ομάδα χρειάζεται και τον δολοπλόκο της, αυτόν που θα ξεγελάσει τον εχθρό, θα τον μπερδέψει μέσα στις λέξεις και αν το πετύχει μπόσικο, ίσως τον κλέψει κιόλας. Όλα τα παραπάνω συνυπάρχουν στον Kruppe, που παράλληλα είναι και πανίσχυρος μάγος. Επίσης μπορεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα. Ακόμα έχει νικήσει τον Caladan Brood – ναι, σαν το συγκρότημα. Αν δε σας έπεισαν όλα τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το Malazan Book of the Fallen του Steven Erikson.
 

Τελευταία