Αρχική POP CULTURESERIESΜία ωδή στον Colt

Μία ωδή στον Colt

19/03/2021

Σας είπαμε πρόσφατα ποιος κρύβεται πίσω από το λατρεμένο (στους 30 plus τουλάχιστον) μουσικό θέμα της σειράς κινουμένων σχεδίων, Saber Rider & the Star Sheriffs. Ήρθε η ώρα τώρα να εστιάσουμε και στον αφανή ήρωα της σειράς, τον William, τον "Bill", τον Willcox aka Colt.

Γιατί όμως είναι ο καλύτερος και όχι ένας από τους υπόλοιπους τρεις πρωταγωνιστές, σας ακούμε να ρωτάτε. Γιατί αρχικά δε γίνεται να είναι κανείς από τους άλλους και εξηγούμαστε. Δηλαδή είναι καλύτερος ο Saber Rider ή απλά Σερίφης, που σε ένα κόσμο με τεράστια ρομπότ, όπλα με laser, πανοπλίες τελευταίας τεχνολογίες, αυτός για τη μόστρα κουβαλάει σπαθί. Μάλλον δεν έχει ακούσει το αρχαίο ρητό “Never Bring a Knife to a Gun Fight”.

Επόμενος είναι ο Fireball ή Κεραυνός. Να το πούμε και να το παραδεχθούμε όλοι μαζί, κανείς δε συμπαθεί τους «κάγκουρες» με χαμηλωμένα αυτοκίνητα, εξατμίσεις και πιθανότατα φώτα νέον στο κάτω μέρος του οχήματος. Ο Κεραυνός είναι αυτός ο τύπος που λέτε και ως συνέπεια των παραπάνω, δε θα μπορούσε να ήταν ο καλύτερος.

Τέλος έχουμε την Απρίλια, τη συμπαθή ξανθομάλλα του πληρώματος. Αν και παιδικός έρωτας πολλών αγοριών, μεγαλώνοντας συνειδητοποιούμε ότι έχει βρεθεί στο Ramrod με βύσμα αφού είναι η κόρη του διοικητή. Συμπαθεί κανείς τα βύσματα;

Όμως δεν είναι τα παραπάνω που ο Colt είναι εν τέλει μακράν ο πιο ωραίος τύπος από όλους τους, γιατί ακόμα και αν δεν είχαν τα «χάλια» τους οι άλλοι, ο Wilcox παραμένει ένας cool φουτουριστικός καουμπόι. Χάνει τους γονείς του σε μικρή ηλικία από μία επιδρομή των Εισβολέων και αυτό τον οδηγεί να γίνει κυνηγός επικηρυγμένων. Είτε με τη στολή του είτε χωρίς αυτήν φοράει πάντα καουμπόικο καπέλο, είναι άσσος στο σημάδι (αυτός μάλλον το είχε ακούσει το ρητό) και ο γόης της ομάδας, αφού σε κάθε πλανήτη που καταφθάνουν οι Αστρομαχητές, εκείνος δε χάνει ευκαιρία να φλερτάρει. 

Τελευταία