Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣAgent Steel - No Other Godz Before Me

Agent Steel - No Other Godz Before Me

Κλείνοντας ένα χρόνο πανδημικής τρέλας, λογω Covid -19, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Κάποια πράγματα, όμως, είναι σταθερές αξίες και δεν τα κλονίζει τίποτα. Ούτε ιοί, ούτε λοιμοί ,ούτε καταποντισμοί. Ένα από αυτά είναι και το heavy metal.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει κινητικότητα στη αγαπημένη μας μουσική. Όχι στο συναυλιακό κομματι, για τους γνωστούς λόγους, αλλά στην κυκλοφορία νέων δίσκων. Κυρίες και κύριοι, με χαρά σας ανακοινώνουμε, ότι κυκλοφόρησε η νέα δουλειά των Agent Steel με τίτλο "No Other Godz Before Me", με τον John Cyriis στα φωνητικά παρακαλώ. Ναι, ο τραγουδιστής των δυο πρώτων εμβληματικών κυκλοφοριών (Skeptics Apocalypse και Unstoppable Force) επέστρεψε. Και η επιστροφή του, δεν περνά απαρατήρητη.

Για να βάλουμε από την αρχή τα πράγματα στη θέση τους, σε όποιον αρέσουν οι δυο πρώτες κυκλοφοριες τους , δεν μπορεί να μην τους αρέσει το "No Other…". Τόσο απλα. Κομμάτια με κλασσικότροπες αλλά συνάμα φοβέρες συνθέσεις όπως το "No Other Godz" (λατρεία), το "Trespassers", το "The Devils Greatest Trick", το "Sonata Cosmica", το "The Incident" και το "Outer Space Connection" σε συνδυασμό με τα δαιμονισμένα φωνητικά του Cyriis επιστρέφουν τους Agent Steel στην κορυφή του power/speed metal. Και προσέξτε, εδώ οι αριθμοί λένε την αλήθεια. 11 κομμάτια, το πρώτο και το τελευταίο είναι intro και outro, οπότε δεν τα λαμβάνω υπόψη, μένουν 9. Παραπανω σας ξεχώρισα 6. Νομίζω 6/9 είναι μια καλή αναλόγια για ένα αρκετά καλό δίσκο.

Η παραγωγή αλλά και όλο το feeling του άλμπουμ βγάζει μια οργή, που είχε λείψει αρκετα από αυτή την μπάντα. H διάρκεια των κομματιών θύμισε παλιές καλές εποχές 80’s οπου ο μέσος όρος είναι τα τέσσερα λεπτά σε ένα κλασσικο US speed metal δίσκο (41 λεπτά συνολική διάρκεια). Ένας σωστός μουσικός χείμαρρος.

Μετά, λοιπόν, την ακρόαση του "No Other Godz…" και με σώας τας φρένας μπορώ να φωνάξω: "Welcome back John Cyriis- Welcome back Agent Steel".

ΥΓ: Ορισμένες στιγμές, νόμιζα ότι ο Cyriis θυμίζει στα πολύ πρίμα (και μόνο εκεί), τον King Diamond. Έτσι μου φάνηκε, μάλλον. Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζι σας.

Rating: 

 8.0


Εταιρεία: Dissonance Productions
Genre: Power/Speed Metal
Παραγωγός: John Cyriis
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19/03/2021
Band Links: Agent Steel, Facebook, InstagramSpotify

Τελευταία