Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ2 Headed Dogs - The Engine Is On

2 Headed Dogs - The Engine Is On

Το 2021 συνεχίζει πολύ δυνατά μουσικά, καθώς κυκλοφορεί συνέχεια καινούριο υλικό σε όλο τον κόσμο. Δε γίνεται να λείψει από αυτό η δική μας, πάντα πολυάσχολη, σκηνή και οι εκ Πρεβέζης ορμώμενοι 2 Headed Dogs και το "The Engine Is On" είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Η πολύ οργισμένη και groovy μίξη του garage, του heavy rock και του punk είναι η πρώτη εντύπωση που μας έρχεται στα αυτιά στο "Death Race", σε γρήγορους ρυθμούς και ακόμα πιο «γκαζωμένα» φωνητικά, κάτι που συνδυάζεται πολύ ωραία με τα ξεκάθαρα riffs του ομώνυμου που ακολουθεί. Η πιο british punk πλευρά τους εμφανίζεται καθαρότερα στο "Brand New Mother", που δίνει τη σειρά του στο πιο bluesy, heavy rock με stoner ήχους αμερικανικής ερήμου, "The Prey". Η παραγωγή όλου του album είναι αποκλειστική δουλειά των 2 Headed Dogs στο προσωπικό τους studio, καθώς και η μίξη και το mastering, κάτι που δίνει μία ιδιαίτερη αίσθηση «αλητείας» και ταιριάζει υπέροχα με τη μουσική τους.

Ακολουθεί το "Last Chance", η προσωπικά αγαπημένη στιγμή, σε πιο αργόσυρτο stoner ύφος, με ταιριαστά φωνητικά από τον Νίκο, που παίζει και το διακριτικό αλλά πολύ χρήσιμο μπάσο. Η ταχύτητα ανεβαίνει επικίνδυνα στα τύμπανα του Σπύρου στο "Moonlight Reaction", κάτι που συνεχίζεται ακόμα πιο έντονα στο "Round 1", κρατώντας μας πολύ ψηλά σε ενέργεια. Το πιο fuzzy "Down The Road" ακολουθεί, με το εθιστικό groove και το ακόμα πιο ωραίο τελείωμα του με το vamp που οι κιθάρες του Γιώργου «χτίζουν» συνεχώς, φτάνοντας στο πολυπόθητο breakdown. Το ψυχεδελικό τέλος, με το όνομα "You", έχει μία ταιριαστή αίσθηση κάθαρσης, αφήνοντας μας την εντύπωση ότι θα ακολουθήσουν πολλά.

Αυτό ήταν λοιπόν το "The Engine Is On". 9 κομμάτια, 30 λεπτά αγνής garage, heavy rock αλητείας με πολλά punk στοιχεία, χωρίς φρου φρου κ αρώματα, κυρίως οργισμένο και γρήγορο, με δυνατά riffs, πολύ groovy rhythm section και όλο φτιαγμένο από τους ίδιους κυριολεκτικά στο σπίτι τους. Πολύ καλή δουλειά και ένα όμορφο συναίσθημα νοσταλγίας, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες παλιών καλών ημερών, που μαζεύεσαι με φίλους σου στο γκαράζ/studio/οπουδήποτε, για να παίξετε μουσική για να βγάλετε το άχτι σας και να το ευχαριστηθέιτε.

Rating: 

 8.0


Genre: Heavy Rock
Παραγωγός: 2 Headed Dogs
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/02/2021
Band Links: Facebook, Instagram, Spotify, YouTube, Bandcamp

Τελευταία