Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣEyehategod - A History of Nomadic Behavior

Eyehategod - A History of Nomadic Behavior

Οι Eyehategod δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Βασικά δεν χρειάζονται συστάσεις, σκέτο - τουλάχιστον για όποιον ασχολείται με τον σκληρό ήχο και δη το sludge metal. Με χρονολογία ίδρυσης το 1988, πρώτο δίσκο το 1990, χιλιόμετρα χιλιομέτρων στη σκηνή αυτή (τόσο στη γενέτειρά τους, Λουιζιάνα, όσο και εκτός Αμερικής) και εφτά χρόνια μετά το ομότιτλο άλμπουμ, η επιστροφή τους με μια νέα κυκλοφορία ήταν, για κάποιους από εμάς, πολυαναμενόμενη.

Δώδεκα Μαρτίου λοιπόν και το A History of Nomadic Behavior κυκλοφορεί από τη Century Media, σε παραγωγή της ίδιας της μπάντας και των Sanford Parker και James Whitten. Οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν το 2020 στα HighTower Recordings και Hypercube Studios, Λουιζιάνα και Σικάγο αντίστοιχα. Η τελευταία αλλαγή στο line up έγινε το 2013 όταν τη θέση πίσω από τα τύμπανα πήρε ο Aaron Hill. Το 2002 ο Gary Mader ανέλαβε τα μπασιστικά καθήκοντα και οι δύο εναπομείναντες από τα ιδρυτικά μέλη Jimmy Bower (κιθάρες) και Mike Williams (φωνητικά), συμπληρώνουν την τετράδα των EHG μέχρι και σήμερα.

Το A History of a Nomadic Behavior είναι, εν ολίγοις, σχεδόν σαράντα δύο λεπτά μισανθρωπιάς, downtuned κιθαρών και βαριών και ασήκωτων riff, χωρισμένα σε δώδεκα κομμάτια. Διανύοντας μια πολύ δύσκολη χρονιά με όλα αυτά που συνέβαιναν παγκοσμίως, ο ίδιος ο Williams είχε δηλώσει πως η απογοήτευσή του για την κατάντια της ανθρωπότητας, έχει περάσει στη θεματολογία των τραγουδιών αυτών, έστω υποσυνείδητα. Η τοποθέτησή του επαληθεύτηκε από τα singles – προπομπούς του δίσκου, High Risk Trigger, Fake What’s Yours και Circle of Nerves, αφού το ένα μετά το άλλο έσκαγαν ξέχειλα από άγχος, θυμό και απαξίωση.

Δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω για αυτή τη κυκλοφορία – ταυτόχρονα βέβαια αναγνωρίζω πως αυτή η πιο... "καλογυαλισμένη", ας πούμε, παραγωγή ίσως ξενερώσει κάποιους, αφού όλα τα άλλα είναι εκεί: τα νεύρα, τα χαρακτηριστικά σκισμένα φωνητικά, το μίσος, οι βουτηγμένες στον βάλτο συνθέσεις… όλα, εκτός από τη "λασπουριά" της παραγωγής των προηγούμενων άλμπουμ. Υποθέτω -και ελπίζω- ότι είναι τόσο όσο. Τόσο για να κρατήσει το ενδιαφέρον των υφιστάμενων φανς, όσο για να ενθουσιάσει τους καινούργιους.

Ειδική μνεία / αναφορά στο Every Thing, Every Day. Τελευταίο track του δίσκου, τελευταία σφαλιάρα θα έλεγε κανείς. Ποιος; Εγώ. Που τελειώνει το κομμάτι και μένω να απορώ "WTF was that?". Λατρεία.

Rating: 

 10


Εταιρεία: Century Media
Genre: Sludge Metal
Παραγωγός: EHG, Sanford Parker, James Whitten
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12/03/2021
Band Links: EHG, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, YouTube, Bandcamp

Τελευταία