Αρχική DEPARTISTSLUCKY 8`Oπλα για κάθε απειλή

`Oπλα για κάθε απειλή

26/03/2021

Zombie Apocalypse, Alien Invasion ή κάποιος άλλος κίνδυνος απειλεί τον πλανήτη μας. Καλούμαστε λοιπόν να εξοπλίσουμε μία επίλεκτη ομάδα για να αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο. Μην περιμένετε να διαβάσετε για uzi και άλλα τέτοια όπλα, επιλέγουμε οχτώ όπλα αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας και ριχνόμαστε στη μάχη.

► Stormbringer (Moorcok’s universe)

Ένα τεράστιο σπαθί με μαύρη λάμα διακοσμημένη με διάφορους ρούνους. Το κραδαίνει ο Elric και αποτελεί «προϊόν» της έμπνευσης του Michael Moorcock.
Πρόκειται για ένα από τα δύο Μαύρα Σπαθιά και μπορεί να υπάρχει σε οποιοδήποτε σύμπαν, έχοντας ό,τι μορφή επιθυμεί. Αποτελεί το όπλο του «Αιώνιου Πρόμαχου» αν και κατά καιρούς το έχουν κρατήσει και άλλοι. Όμως η συνηθέστερη μορφή του είναι αυτή που περιγράψαμε παραπάνω, αλλά τι γίνεται αν θέλουμε να του αλλάξουμε μορφή; Το σπαθί έχει δική του βούληση, συνείδηση και είναι αρκετά μοχθηρό. Χρειάζεται κάποιος πανίσχυρος για να το δαμάσει – σαν τον Λευκό Λύκο καλή ώρα – και να το χρησιμοποιεί με σύνεση, αφού το Stormbringer όποιον σκοτώνει, του «ρουφάει» την ψυχή και γίνεται ισχυρότερο.

► Mjölnir (Νορβηγική μυθολογία, Marvel)

"Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor"
Η παραπάνω ρήση – κατά τη Marvel – ανήκει στον Odin και είναι χαραγμένη πάνω στο μυθικό σφυρί. Αλλά τι δυνάμεις έχει ο Thor που το κάνει τόσο σημαντικό; Για αρχή πετάει, έχει υπερφυσική δύναμη, εξαπολύει κεραυνούς  και μπορεί να χτυπήσει κάποιον με το σφυρί του ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται σε άλλον γαλαξία. Τέλος έχουμε δει τον Thor μέσω του όπλου να ταξιδεύει σε άλλες διαστάσεις αλλά και στον χρόνο.
Μπορεί να έχει μικρή (γέλια) σημασία αλλά για τη δημιουργία του, οι νάνοι, χρησιμοποίησαν τον πυρήνα ενός άστρου.

► Carsomyr (D&D, BG II)

Ίσως το δυνατότερο σπαθί στο Faerûn, που για να το αποκτήσεις πρέπει πρώτα να σκοτώσεις τον κόκκινο δράκο Firkraag, αλλά όπως λένε "No pain, No gain". Τι μπορεί όμως να κάνει αυτό το όπλο; Αρχικά είναι το όπλο που μπορεί να μακελέψει τον Demogorgon, τον πρίγκιπα των δαιμόνων και άρχοντα του 88ου στρώματος της Αβύσσου. Επίσης, αν του προσθέσουμε το Eye of Tyr, ένα πετράδι δώρο από τον θεό της δικαιοσύνης, γίνεται ακόμα πιο δυνατό, λογικά το δυνατότερο. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν κάποιος δέχεται χτύπημα από το Carsomyr, όποια μαγικά buffs έχει, χάνονται και όποιος το κρατά, αποκτά μερική «ανοσία» στη μαγεία. 

► Frostmourne (Wow)

Τα Runeblades είναι σπαθιά που οι λάμες τους είναι «στολισμένες» με πανίσχυρους ρούνους που τους δίνουν μαγικές ιδιότητες. Θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια όπλα και ανείπωτης δύναμης, το Frostmourne είναι το δυνατότερο εξ αυτών. Το εν λόγω σπαθί αποτέλεσε «προέκταση» του Arthas Menethil κατά τον Τρίτο Πόλεμο, τόσο ως Death Knight όσο και ως Lich King. Με αυτό στην κατοχή του, ο Lich King κατάφερε να υποδουλώσει ολόκληρα βασίλεια και να προκαλέσει «ανεξίτηλες πληγές» στον κόσμο του Azeroth.

► The Colt (Supernatural)

"non timebo mala"
H παραπάνω φράση, που μεταφράζεται ως «δεν φοβάμαι κανένα κακό», κοσμεί την κάνη του μυθικού εξάσφαιρου, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος ο Samuel Colt. Αν κάποιος πυροβοληθεί από αυτό το όπλο, από πρίγκιπες της Κόλασης μέχρι πανάρχαιους βρικόλακες, πεθαίνει ακαριαία. Τα αδέρφια
Winchester το χρησιμοποίησαν σε αρκετές περιπτώσεις, με highlight τη σκηνή που ο Dean σκοτώνει τον Azazel.

► Brahmastra (Ινδική μυθολογία)

Κατά την Ινδική μυθολογία, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε από τον θεό Brahma. Λέγεται μάλιστα ότι αυτός ο δημιουργός θεός, για να υποστηρίξει τους Dharmathakur (aka Dharma) και Satya, δημιούργησε ένα όπλο που σε δύναμη ξεπερνά όποιο μέγεθος καταστροφής μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Θεωρείται πολλαπλάσιο σε ισχύ της ατομικής βόμβας και είναι ικανό να ξεπερνά οποιονδήποτε μηχανισμό άμυνας, απλό ή υπερφυσικό. 

► Η τρίαινα του Ποσειδώνα (Ελληνική μυθολογία)

Εξ ορισμού ένα όπλο που προορίζεται για έναν Ολύμπιο θεό, αν μη τι άλλο θα είναι πανίσχυρο. Έτσι μετά το πέρας τις Τιτανομαχίας, οι Κύκλωπες για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στους γιους του Κρόνου, τους έφτιαξαν όπλα «απύθμενης» δύναμης. Στον θεό Ποσειδώνα έδωσαν την Τρίαινα, ένα όπλο ικανό να δημιουργεί τσουνάμι, να ελέγχει τη θάλασσα μέχρι και να προκαλεί σεισμούς.

► Honorable mentions

Lancea Sanctum (Constantine), Sword of Omens (ThunderCats), The Witchblade (Witchblade), Casull (Hellsing), Masamune (Final Fantasy VII), Harbinger of Dawn (Genshin Impact), Dagger Of Time (Prince Of Persia), Dragnipur Sword (Malazan Book of the Fallen)

► Excalibur (Μυθολογία)

Φτάσαμε λοιπόν και στον βασιλιά των μυθικών όπλων, το διασημότερο σπαθί της μυθολογίας αλλά και της ποπ κουλτούρας, το σπαθί του μυθικού βασιλιά Αρθούρου, το Excalibur.  
Για το πώς το απέκτησε ο Αρθούρος, οι θρύλοι συγκρούονται, καθώς ένας τον θέλει να το τραβάει από έναν βράχο και ένας άλλος, αναφέρει ότι όταν έσπασε το πρώτο του σπαθί, το Caliburn, η Κυρά της Λίμνης του έδωσε ένα νέο δυνατότερο σπαθί, το Excalibur. O ίδιος μύθος, υποστηρίζει ότι λίγο πριν πεθάνει ο βασιλιάς, επέστρεψε το σπαθί στη λίμνη ώστε κανένα θνητό χέρι να μην το κρατήσει ξανά.
Το σπαθί φώτιζε με δύναμη τριάντα αναμένων δάδων, μπορούσε και έκοβε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από όσο οποιοδήποτε άλλο σπαθί και τέλος, η πραγματική του δύναμη βρισκόταν στη λαβή του, καθώς έκανε άτρωτο σε επιθέσεις, όποιον το κρατούσε.