Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣUncensored - Μέσα Μου Ζει

Uncensored - Μέσα Μου Ζει

Μια νέα πρόταση από ένα νέο μουσικό σχήμα. Οι Uncensored,  μία τετραμελής μπάντα από την Αθήνα με πυρήνα τον ελληνικό στίχο και την έντονη εκφραστικότητα κάνουν το ντεμπούτο τους με το δίσκο «Μέσα Μου Ζει», που θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 31 Μαρτίου.

Η πρώτη τους αυτή δισκογραφική δουλειά είναι μια βουτιά σε εσωτερικούς κόσμους παθών και ενδόμυχων αναζητήσεων. Η μουσική συνταγή για την παράνοια και την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που εμφανώς θέλουν να δημιουργήσουν είναι ιδιαιτέρως επιτυχής. Τόσο μέσα από ομαλές μελωδίες, όσο και και από επιτηδευμένες έντεχνες ηχητικές παραφωνίες. Το μουσικό κομμάτι αν και ηχεί σαν πειραματισμός, φαίνεται να το κατέχουν και να το δουλεύουν καλά, έχοντας γερή επίγνωση της ταυτότητας τους.

Η φωνητική ερμηνεία του στίχου θα έλεγα οτι προσανατολίζεται σε punk μοτίβο για να κουμπώσει ωραία στην όλη ατμόσφαιρα, αν και στο κομμάτι "Φυλακτό" κυρίως (αν όχι μόνο), γίνεται αισθητή μια πολύ ζεστή χροιά του τραγουδιστή, με ωραίο και καθαρό μέταλλο, που ίσως θα ήθελα προσωπικά να τη συναντήσω περισσότερες φορές στο δίσκο. Ο ίδιος ο στίχος δεν μπορώ να κρύψω πως με προβλημάτισε. Υπήρχαν σημεία ή τραγούδια, όπου τον εκτίμησα και με κέρδισε, αλλά και σημεία που δε με ικανοποίησαν σαν ακροατή και θα ήθελα από το στιχουργό, ο οποίος  φαίνεται να έχει ψυχή και βάθος και να προτίθεται να την ξεγυμνώσει μπροστά μας χωρίς υπεκφυγές και γλυκανάλατες τεχνικές ωραιοπάθειες, να μου τη «σερβίρει» καλύτερα. Μιλάμε πάντα όμως για την πρώτη δουλειά μιας νέας μπάντας με μπέσα, δυναμική και ωραίο θράσος, και μακάρι να είμαστε εδώ να σχολιάζουμε και να απολαύσουμε την εξέλιξη και την πορεία τους.

Καλωσόρισαν, Καλή Επιτυχία στα παιδιά και καλές ακροάσεις σε όλους μας!

Rating: 

 6.5


Εταιρεία: Polyscope
Genre: Post Punk, Post Rock
Παραγωγός: Producer's Name
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31/03/2021
Band Links: Facebook, Spotify, Bandcamp

Τελευταία