Αρχική POP CULTURESERIESBraveStarr, εσύ SUPER STAR(R)

BraveStarr, εσύ SUPER STAR(R)

29/03/2021

Βρισκόμαστε στο New Texas, ένα πλανητικό σύστημα 1957 έτη φωτός μακριά μας. Περιστοιχίζεται από τρεις διαφορετικούς ήλιους και τα περισσότερα βασικά αγαθά, όπως νερό και τροφή, εισάγονται από άλλα συστήματα. Το κύριο εξαγώγιμο προϊόν του Νέου Τέξας είναι το Kerium, ένα κοκκινωπό ορυκτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενεργειακό καύσιμο. Οι ντόπιοι αυτού του ερημότοπου, ονομάζονται "Prairie" και οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται σε ορυχεία εξόρυξης Kerium.

Όμως κανείς δε θα είχε ασχοληθεί με αυτόν τον πλανήτη αν πριν κάποια χρόνια, δεν είχα καταφθάσει ως πρόσφυγες δύο ινδιάνοι, ο Shaman (φωνή: Ed Gilbert) μαζί με τον νεαρό προστατευόμενο του, τον ορφανό BraveStarr (φωνή: Pat Fraley). O BraveStarr μεγαλώνοντας θα γίνει σερίφης του New Texas και εκμεταλλευόμενος τις προερχόμενες από πνεύματα ζώων δυνάμεις, θα δείρει  συλλάβει όποιον κακό συναντήσει στο διάβα του. Κατέχει τη δύναμη της αρκούδας (ούδας, ούδας), την ταχύτητα του πούμα (ούμα, ούμα), τα μάτια του γερακιού (εδώ στη μεταγλώττιση δεν είχαν βάλει echo) και τα αυτιά του λύκου (ύκου, ύκου). Παρά αυτές τις εντυπωσιακές του δυνατότητες, καμία από τις παραπάνω δεν αποτελεί τη μεγάλη του δύναμη του, που δεν είναι άλλη από τον 30/30 (φωνή: Ed Gilbert). Ο Thirty/Thirty είναι cyborg άλογο, του οποίου η εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τον τραγουδιστή των Van Halen David Lee Roth. Αν δεν έχετε πειστεί για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου συνοδοιπόρου, να αναφέρουμε ότι κουβαλάει μαζί του και μία μαγική καραμπίνα.

Αλλά τι θα ήταν οι καλοί αν δεν υπήρχαν οι κακοί. Ξεκινάμε με τον «κακότερο των κανών», τον Stampede (φωνή Alan Oppenheimer – που μάλλον δεν έχει σχέση με τον διάσημο συνεπώνυμό του). Πρόκειται για έναν αρχαίο δράκο (Απατόσαυρος για την ακρίβεια) που εκτός από απαίσιος, αναίσθητος, έξυπνος, υπέρμετρα φιλόδοξος, πανίσχυρος και εμμονικός, διαθέτει τεχνολογικά πρόσθετα μέλη και ξέρει από μαγεία.  Μπορεί να είναι ισχυρότερος όμως δεν είναι ο πιο cool, αφού υπάρχει και η μορφάρα που ακούει στο όνομα Tex Hex (φωνή: Charlie Adler). Σε ιδανικό κόσμο, ο συμπαθής Tex θα τραγουδούσε και θα έπαιζε μπάσο σε συγκρότημα, το οποίο πιθανότατα θα ονομαζόταν riumhead.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σε όλες τις σειρές κινουμένων σχεδίων, έτσι και εδώ, η Filmation στο τέλος κάθε επεισοδίου παραθέτει και κάποιο ηθικό δίδαγμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 26ο της σειράς, το "The Price" όπου δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες των εθισμών.  

Τελευταία