Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΓράφει ακόμη ιστορία το «διαμαντένιο» Bohemian Rhapsody

Γράφει ακόμη ιστορία το «διαμαντένιο» Bohemian Rhapsody

30/03/2021

Έχει χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο ροκ τραγούδι στην ιστορία, με την ψήφο του κόσμου να μην χρήζει αμφισβήτησης. Αποτελεί το απαύγασμα της συνεργασίας του μεγαλειώδους Freddie Mercury, με τους σπουδαίους Bryan May, Roger Taylor, και John Deacon. Το 2018 έγινε το κομμάτι με τα περισσότερα streams από τον 20ο αιώνα, και οι αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone σε ψηφοφορία έχουν χαρακτηρίσει τα φωνητικά του Mercury ως τα κορυφαία στην ιστορία της ροκ.

Το Bohemian Rhapsody είναι μια ραψωδία 5 λεπτών και 55 δευτερολέπτων, στην οποία ακούει κανείς: intro, μπαλάντα, σόλο κιθάρας, όπερα, hard rock, και outro. Οι Queen χρησιμοποίησαν τα πάντα για να δημιουργήσουν το κομμάτι, και για αυτό 40 χρόνια αργότερα αυτό συνεχίζει να πετυχαίνει νέα ρεκόρ. Εσχάτως, έγινε το 46ο κομμάτι στην ιστορία που αποκτά «διαμαντένιο» στάτους, με την Recording Industry Association of America (RIAA) να ανακοινώνει πως το τραγούδι έχει πλέον 10 εκατομμύρια αγορές ή/και streams στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι βρετανικής μπάντας που καταφέρνει να μπει σε αυτή την ελίτ, αφού καμία άλλη μπάντα από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει στη λίστα αυτή κάποιο τραγούδι της. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι άλλοι από τους Queen αυτοί που θα το κατάφερναν πρώτοι.

Τελευταία