Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88 Πρωταπριλιάτικα νέα που δεν ήταν ψέματα

8 Πρωταπριλιάτικα νέα που δεν ήταν ψέματα

01/04/2021

Οι θεωρίες για το πως χαρακτηρίστηκε η 1η Απριλίου ως η μέρα που ο κόσμος κάνει καλοπροαίρετες φάρσες στους άλλους είναι δυο. Η μια θέλει την παράδοση να ξεκινάει από τους Κέλτες ψαράδες, με την 1η μέρα του Απριλίου να σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής του ψαρέματος και όσους αποτύγχαναν να κάνουν καλή ψαριά να λένε ψέματα για να μην φανούν ανίκανοι.

Η δεύτερη θεωρία αναφέρει πως η Πρωταπριλιά ξεκίνησε όταν ο βασιλιάς της Γαλλίας, Κάρολος ο 9ος άλλαξε την ημερομηνία εορτασμού της Πρωτοχρονιάς από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου, και πολύς κόσμος αρνήθηκε την αλλαγή, έτσι όσοι την αποδέχθηκαν, έκαναν φάρσες σε αυτούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου.

Με τα χρόνια, το έθιμο πέρασε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όσο οι δεκαετίες περνούσαν, τα αστεία γίνονταν όλο και πιο… κακεντρεχή. Σήμερα, 2021, ακόμη και ιστοσελίδες ειδήσεων αξιοποιούν την ιδιαιτερότητα της ημέρας για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, πριν αποκαλύψουν πως η περίεργη είδηση είναι αστείο της Πρωταπριλιάς.

Ωστόσο, μέσα στα χρόνια, έχουν υπάρξει ειδήσεις που ήταν όντως αληθινές, αλλά λόγω της συγκυρίας του ότι αποκαλύφθηκαν Πρωταπριλιά, κανείς δεν τις πίστεψε μέχρι που επιβεβαιώθηκαν. Ας δούμε 8 εξ αυτών.

► 1/4/1984 - R.I.P. Marvin Gaye

Ο σπουδαίος τραγουδιστής Marvin Gaye δολοφονείται από τον πατέρα του, Marvin Gaye Sr. Η είδηση ήταν τόσο σοκαριστική και η συγκυρία της ημερομηνίας τόσο κακή, που ακόμη και ο «κολλητός» του Marvin Gaye, Smokey Robinson, νόμιζε πως ήταν Πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς, δεν ήταν…

► 1/4/1985 - Αλλαγή στους Van Halen

Ο David Lee Roth ανακοινώνει την αποχώρησή του από τους Van Halen. Οι fans του συγκροτήματος αρνούνται να το πιστέψουν, και όμως, ο Roth δεν έκανε πλάκα. Ο Sammy Hagar τον αντικαθιστά, και εκτοξεύει περαιτέρω το μεγαλείο του μουσικού σχήματος.

► 1/4/1995 - "Έφυγε" η Selena

Η είδηση του θανάτου της Selena Quintanilla-Perez, γνωστή ως Selena, κάνει το γύρο του κόσμου από το βράδυ της 31ης Μαρτίου 1995. Οι fans της αρνούνται να πιστέψουν πως δολοφονήθηκε και κατηγορούν τον ραδιοφωνικό σταθμό KEDA-AM για κακό Πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς, ήταν αλήθεια.

► 1/4/2004 - Και εγένετο Gmail

Η Google ανακοινώνει το beta version μιας νέας υπηρεσίας e-mail με το όνομα Gmail, μέσω προσκλήσεων σε συγκεκριμένους χρήστες. Η χωρητικότητα του 1GB και το timing οδήγησαν πολλούς στο να πιστέψουν πως ήταν Πρωταπριλιάτικο αστείο. Σήμερα, 17 χρόνια μετά, το Gmail είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία e-mail στον πλανήτη.

► 1/4/2009 - Οι μετρ της φάρσας

Το The Onion είναι μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες «ειδήσεων» στον κόσμο, παρουσιάζοντας ειδήσεις που δεν συνέβησαν ποτέ ως πραγματικές, με σκοπό να ειρωνευτεί τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Το 2009 όμως, η ιστοσελίδα πράγματι τιμήθηκε με βραβείο Peabody, βραβείο που δίνεται σε άτομα ή οργανισμούς ως αναγνώριση για την ποιότητα των ειδήσεων που αναδεικνύουν.

► 1/4/2010 - Η γέννηση του MCU

Μια είδηση η οποία απορρίφθηκε ως Πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά ευτυχώς για το MCU δεν ήταν ανέφερε το 2010 ότι ο Joss Whedon θα αναλάμβανε τη σκηνοθεσία του «The Avengers». Δυο εβδομάδες αργότερα, η Marvel επιβεβαίωσε τα νέα που αρχικά οι fans δεν πίστευαν. Το αποτέλεσμα, δικαίωσε τη Marvel.

► 1/4/2012 - Μια κακή συγκυρία

Με τον Michael Fassbender να έχει ήδη λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ για το ρόλο του ως Steve Jobs, ουδείς πίστεψε ότι ο Ashton Kutcher θα ενσάρκωνε επίσης τον θρυλικό συνιδρυτή της Apple στο indie film, «Jobs». Η ταινία δεν τα πήγε και τόσο καλά, ίσως καλύτερα να ήταν Πρωταπριλιάτικο…

► 1/4/2015 - Ένα θρίλερ... δράμα

Όταν βλέπεις τα ονόματα Will Ferrell και Kristen Wiig σε thriller, είσαι υποψιασμένος. Η είδηση κυκλοφορίας του «A Deadly Adoption» θεωρήθηκε απλή φάρσα, αφού οι δυο ηθοποιοί είναι γνωστοί για την κλίση τους στην κωμωδία. Μια ημέρα μετά την κυκλοφορία της είδησης, Ferrell και Wiig διέψευσαν την είδηση, με τη διάψευση να είναι τελικά η φάρσα, αφού δυο μήνες αργότερα η ταινία όντως κυκλοφόρησε. Δυστυχώς για όλους μας…

Τελευταία