Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣPiranha - Arise From the Shadows

Piranha - Arise From the Shadows

Είναι αρκετά συγκινητικό, όταν μεγαλώνεις και μαθαίνεις νέα ευχάριστα από εγχώρια συγκροτήματα, τα οποία τα γνώρισες σχεδόν στη γέννηση τους και σε μικρή ηλικία. Είχα την ευτυχία να αγοράσω, όταν είχε πρωτοβγεί, το EP “Worlds Grave” των Piranha στο μακρινό 1992. Ήταν μια από τις κυκλοφοριες που μου άρεσαν πολύ και μπορώ να πω ότι μου αρέσει ακόμη.

Τα χρόνια πέρασαν, οι Piranha δεν είχαν την τύχη να μεγαλουργήσουν δισκογραφικα (δυστυχώς) όλα αυτά τα χρονια, όμως όταν έχεις πίστη σε αυτό που πρεσβεύεις, υπομονή και επιμονή κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν οι κόποι σου. Έτσι έπειτα από 22 χρόνια οι Piranha επιστρέφουν ετοιμοπόλεμοι και με νέο δίσκο (τον δεύτερο full length μετά το Reborn του 1998). Και ξέρετε τι παρατήρησα; Μου αρέσουν το ίδιο όπως και τότε.

Στα 37:50 λεπτά που διαρκεί το “Arise From The Shadows” η thrash/death διάθεση της μπάντας ορμά σαν παλιός ξεχασμένος χείμαρρος. Ένας χείμαρρος που για πολλά χρόνια έμοιαζε ότι έχει θαφτεί . Τα νερά του, όμως, βρήκαν τη διέξοδο τους και ξεπηδούν πλέον ορμητικά, αρχικά με το “Nuclear Disease” καθώς επίσης και με τα δυο επόμενα (“Eternal Night” και “Endless Dream”). Η ορμή αυτή δείχνει να εξομαλύνεται με το “Reborn”, όπου το συγκρότημα ρίχνει κάπως την ταχύτητα για να μπει σε πιο σκοτεινά μονοπάτια.

Το “Reborn” αναλαμβάνει να αλλάξει την ροή του thrash/death χειμάρρου. Αυτό συμβαίνει γιατί από την σκοτεινή του διάθεση, περνάμε στην πιο επική με το “Rotten Mind”. Η επικότητα βέβαια αυτού του κομματιού, έχει επενδυθεί με αρκετές εναλλαγές, που προσωπικά το συγκαταλέγω στις κορυφαίες στιγμές του δίσκου. Γενικά, οι συνθέσεις που ακολουθούν από τη μέση μέχρι και το τελείωμα, είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Έχουν παντρέψει την ταχύτητα με αρκετες μελωδίες οι οποίες άλλοτε δημιουργούν μια βαριά ατμόσφαιρα (μην περιμένετε καταστάσεις doom) και άλλοτε ένα θριαμβευτικό κλίμα (και φυσικά μην περιμένετε power/epic καταστάσεις).

Κορυφαίες στιγμές πλην του Rotten Mind, εννοείται βαζω τα Reborn/Dead Boat/Arise From The Shadows/Haze. Επίσης μου αρέσει το τελείωμα του Haze, γιατι στην ουσία αποτελεί και το κλείσιμο του δίσκου. Στο τέλος όλων άφησα τα φωνητικά, που νομίζω ότι πραγματικά λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα από το Worlds Grave. Απίστευτο.

Η δισκογραφική επιστροφή των Piranha, είναι γεγονός και είναι μια ευκαιρία να ακούσουν και τα πιο νέα παιδιά μια μπάντα που εχει γράψει την δική της ιστορία σε αυτό που λέμε metal ήχο στην Ελλάδα. Για μας τους πιο παλιούς θα έλεγα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Μακάρι αυτή η κυκλοφορία να εχει και την ανάλογη συνεχεία.

Rating: 

 8.0


Εταιρεία: 7Hard Records
Genre: Death/Thrash Metal
Παραγωγός: Σάββας Μπετίνης (Acid Death)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14/08/2020
Band Links: Facebook, Instagram

Τελευταία