Αρχική ΤΕΧΝΕΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟι φωτογραφίες μου είναι τα παιδιά μου

Οι φωτογραφίες μου είναι τα παιδιά μου

07/04/2021

Όταν στις 24 Μαρτίου 2010 ο Jim Marshall έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ένα πέπλο πένθους σκέπασε την παγκόσμια μουσική σκηνή. Βλέπετε, ο Αμερικανός φωτογράφος δεν ήταν «απλά» ένας εξαιρετικός επαγγελματίας στο είδος του.

Έμεινε στην ιστορία ως ο φωτογράφος των rock stars, ο άνθρωπος που φωτογράφισε κορυφαία ονόματα της μουσικής ιστορίας όπως Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kim Morrison, The Who, Led Zeppelin, Guns N’ Roses, The Beatles, Bob Dylan, και η λίστα συνεχίζει… αέναα. Ήταν αυτός που είχε φωτογραφήσει τον Jimi Hendrix να καίει την κιθάρα του πάνω στη σκηνή.

Η Annie Leibovitz, η φωτογράφος που τράβηξε την τελευταία φωτογραφία του John Lennon με τη Yoko Ono, πέντε ώρες πριν ο ηγέτης των The Beatles δολοφονηθεί, είχε χαρακτηρίσει τον Jim Marshall “the rock ‘n’ roll photographer” και όπως επιβεβαιώνει το σημερινό μας φωτογραφικό αφιέρωμα, ήταν ακριβώς αυτό.

Όλες οι φωτογραφίες και τα δικαιώματά τους ανήκουν στον Jim Marshall και χρησιμοποιούνται για ενημερωτικούς -και μόνο- σκοπούς.

Brina Jones and Jimi Hendrix by Jim Marshall

Jefferson Airplane by Jim Marshall

Jimi Hendrix by Jim Marshall

Jimi Hendrix and The Experience by Jim Marshall

Keith Richards by Jim Marshall

Led Zeppelin by Jim Marshall

The Rolling Stones by Jim Marshall