Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΗ Submersion Records παρουσίαζει τον Γιάννη Ηλιάκη & το Vertical Horizon

Η Submersion Records παρουσίαζει τον Γιάννη Ηλιάκη & το Vertical Horizon

07/04/2021

Έχοντας ως κύριο όργανο τα τύμπανα, ο Γιάννης Ηλιάκης είναι απόφοιτος αξιόλογων μουσικών σχολών, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καθηγητών διεθνούς κύρους και επίσης έχει πτυχίο από τη Σχολή Καλών Τεχνών στη ζωγραφική. 

Στην εκτεταμένη του δισκογραφία, περιλαμβάνονται albums folk μουσικής, πειραματικού black metal και free jazz μεταξύ άλλων, είτε συνεργαζόμενος με μουσικούς από όλο τον κόσμο, είτε ως μέλος σχημάτων όπως οι Outward Bound (το trio που ο ίδιος δημιούργησε κι έχουν κυκλοφορήσει 2 albums), οι Strovili (που συνδυάζουν jazz με παραδοσιακή ελληνική μουσική) και το progressive rock των Ciccada.

Το "Vertical Horizon" είναι ένα album όπου η ambient μουσική συναντιέται με ατμοσφαιρικά ηχοτοπία. Μια ποικιλία οργάνων όπως τα τύμπανα, synthesizers, ηλεκτρονικό sampling, κιθάρες και φλάουτα συνθέτουν πολυδιάστατες συνθέσεις που απορροφούν τον ακροατή στη βαθύτερη ουσία αυτού του έργου. Χωρίς αμφιβολία, τα ακουστικά προτείνονται ανεπιφύλακτα για αυτή την ακρόαση, καθώς ο χαρακτήρας φουτουριστικού soundtrack του "Vertical Horizon" αναδεικνύεται έτσι σε όλη του την έκταση. 

Είναι εμφανείς σε σημεία οι επιρροές του Γιάννη από τις δουλειές των Brian Eno, Tim Hecker και Biosphere, που προσμειγνύονται με το παίξιμο του και δημιουργούν εκκεντρικά ρυθμικά μοτίβα που δένουν τους αφαιρετικούς ηχητικούς πειραματισμούς. Μια σειρά από μακρόσυρτα, ενδοσκοπικά κομμάτια ξετυλίγονται, παρασέρνοντας τον ακροατή σε μια σπειροειδή κατάβαση σε αυτό το ταξίδι εσωτερισμού.

Τελευταία