Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓιατί ο Lucas ήθελε τα Looney Tunes πριν το A New Hope;

Γιατί ο Lucas ήθελε τα Looney Tunes πριν το A New Hope;

08/04/2021

Το Star Wars είναι ένα franchise το οποίο έχει «γεννήσει» αμέτρητα debates ανά τις δεκαετίες. Επίσης, είναι ένα franchise το οποίο ο ίδιος ο δημιουργός του, George Lucas, δεν περίμενε να γιγαντωθεί τόσο πολύ όταν το έφτιαχνε. Για την ακρίβεια, ήταν τόσο ανυποψίαστος για την επιτυχία που ήθελε πριν την προβολή του Star Wars: A New Hope να παίξουν Looney Tunes!

Πρόσφατα, ο Mark Hamill αποκάλυψε μέσω Twitter ότι ο Lucas προσπάθησε να εξασφαλίσει την προβολή του short film των Looney Tunes, «Duck Dodgers in the 24th-and-a-half Century», πριν από κάθε προβολή της πρώτης ταινίας. Συγκεκριμένα, ο Hamill έγραψε ότι ο Lucas δεν ήθελε να πάρει στα σοβαρά την ταινία, οπότε σκέφτηκε να «ανοίγει» το φιλμ με ένα cartoon, ώστε να θέσει τον τόνο.

Διαβάστε επίσης: Star Wars Episode IV - A New Hope: Καθιερώνοντας το διπλό intro

Το «Duck Dodgers in the 24th-and-a-half Century» είναι ένα short film της Disney που κυκλοφόρησε το 1953, οπότε το 1977 -όταν κυκλοφόρησε το A New Hope- θεωρούταν ήδη classic. Σε αυτό, ο Daffy Duck είναι αστροναύτης, σε ένα short-φόρο τιμής στον Buck Rodgers, τον πρωταγωνιστή της νουβέλας του Philip Francis Nowlan, «Armageddon 2419 A.D.», βιβλίο το οποίο ενέπνευσε και τον Lucas για να δημιουργήσει το Star Wars franchise!

Τελευταία