Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΗ αρχή των The Clash

Η αρχή των The Clash

08/04/2021

He's in love with rock'n'roll, whoa
He's in love with gettin' stoned, whoa
He's in love with Janie Jones, whoa
He don't like his boring job, no

Το παραπάνω τετράστιχο είναι το πρώτο που θα τραγουδήσει ο Joe Strummer και θα σηματοδοτήσει την δισκογραφική έναρξη ζωής των The Clash. Σαν σήμερα, πριν 44 χρόνια, το θρυλικό Λονδρέζικο σχήμα κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο, το ομώνυμο The Clash.

To συγκρότημα αποτελείται από τους Joe Strummer στη φωνή & τη κιθάρα, τον Μick Jones στην έτερη κιθάρα, τον Paul Simonon στο μπάσο, ενώ τη θέση πίσω από τα τύμπανα μοιράζονται οι Terry Chimes & Topper Headon.

Το album αν και θεωρείται ένα από τα καλύτερα του ήχου του, ηχογραφήθηκε σε μόλις τρεις εβδομάδες, ενώ το συνολικό του κόστος δεν ξεπέρασε τις £4.000. Το χαμηλό κόστος δεν το εμπόδισε να «φιγουράρει» στη 12η θέση των Βρετανικών charts, ενώ όταν δύο χρόνια αργότερα θα κυκλοφορήσει και στις ΗΠΑ – με αρκετές διαφορές, τόσο στη σειρά των κομματιών όσο και στα ποια περιλαμβάνει – θα πουλήσει πάνω από 100.000 αντίτυπα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών του album – και στις δύο του εκδόσεις – είναι γραμμένα από τον Strummer και τον Jones, εκτός των Police & Thieves, What's My Name καιτο I Fought The Law που πρόκειται για διασκευή του ομότιτλου κομματιού των The Crickets.

Οι The Clash καταφέρνουν αμέσως να τραβήξουν την προσοχή του κοινού με την κυκλοφορία του πρώτου τους album και επί της ουσίας στρώνουν τον δρόμο για την εμπορική τους εδραίωση που θα έρθει δύο χρόνια μετά, με το London Calling του 1979. 

Τελευταία