Memoriam - To the End

Οι πνευματικοί διάδοχοι των Bolt Thrower, Memoriam, κυκλοφορούν συνεχώς άλμπουμ από την δημιουργία τους το 2016. Ξεκινώντας ως tribute στον εκλιπόντα ντράμερ Martin Kearns, το συγκρότημα με επικεφαλής τον Karl Willets αποδίδει το θάνατο, την απώλεια, τον πόλεμο και άλλα πυκνά θέματα με τη μορφή μιας πράξης death/doom που καλύπτεται από τις επιρροές προφανώς των Bolt Thrower και τον γενικό βρετανικό τρόπο παιχνιδιού στο extreme metal. Καθώς συνεχίζουν να λένε την ιστορία τους στο «To the End», ορισμένα από τα βασικά στοιχεία παραμένουν τα ίδια, αλλά σημαντικά κομμάτια έχουν αλλάξει ελαφρώς.

Με το "To the End" οι Memoriam χρησιμοποιούν τους συνήθεις τρόπους τους που ενώνουν κάθε κομμάτι του νέου άλμπουμ σε ένα παζλ χαμού και καταστροφής. Τα εξαρτήματα τους αυτά ξεκινούν στις πρώτες γραμμές του "Onwards Into Battle" με ένα κολοσσιαίο βαρύ riff, υποστηριζόμενο από συντριπτικά τύμπανα. Τα οργανικά στοιχεία συγκεντρώνονται στο αρχικό κομμάτι για να ρυθμίσουν τον βίαιο βαρύ τόνο για τον υπόλοιπο δίσκο, οδηγώντας στη μηχανή death metal riffing που είναι "This War Is Won". Αυτό το κομμάτι χτυπά με περίσσια αίσθηση της δεκαετίας του '90, με μερικά ταχεία σημεία μπάσου καθώς και με κιθαριστικά στοιχεία που το υποστηρίζουν.

Το "No Effect" ξεπερνά ολόκληρη την ατμόσφαιρα αυτού του δίσκου με την ισχυρή εισαγωγή του που σε παρασύρει με την εναρμόνιση των σημείων της κιθάρας του. Οι παραλλαγές στα κύμβαλα, οι τερατώδεις μελωδίες και μια αυλάκωση σε στυλ Sepultura, συνθέτουν αυτό το βαρύ κράμα ενός συναρπαστικού κομματιού.

Το θλιβερό, αλλά καταστροφικό "Failure To Comply" δίνει τη θέση σε μερικά από τα κομμάτια του δίσκου που εμπνέονται από την καταστροφή και το χαμό. Το "Every Step (One Close To The Grave)" προσφέρει μια αργή, θλιβερή ατμόσφαιρα, καθοδηγούμενη από στοιχεία καταστροφής και απελπισίας. Το "To The End" φέρνει αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτό με τη σειρά του αλλά με πιο άγριες ιδιότητες. Μια ακόμα λαμπρή στιγμή για τον ντράμερ Smith, ο οποίος παίζει με μια ποικιλία γεμισμάτων που αλλάζουν συνεχώς tempo, κυριαρχώντας στο kit του κάτω από μερικά πραγματικά αργά riff.

Οι Memoriam θα στοιχειώνονται πάντα από το φάντασμα των Bolt Thrower, αλλά έχουν δείξει σε πέντε χρόνια ότι δεν είναι απλά μια συνέχεια η μια tribute μπάντα, είναι εξίσου απαραίτητοι για τη σύγχρονη σκηνή όπως ήταν οι Bolt Thrower για εκείνα τα χρόνια. To ΄To The End’ είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κατάλογό τους και ένα απόλυτα ταιριαστό κομμάτι για το υπόλοιπο της τριλογίας.

Καθώς ο ήχος των Memoriam συνεχίζει να μεγαλώνει, η φλόγα του old-school Death Metal καίει φωτεινότερα και φωτεινότερα. Αυτό που θεωρώ πιο εντυπωσιακό για αυτό το συγκρότημα και την τελευταία κυκλοφορία τους, είναι η ικανότητα των μελών να ανακαλύπτουν ξανά τον εαυτό τους μέσω ενός πιο συναισθηματικού φακού, ενώ παραμένουν δεσμευμένοι στις βάναυσες ρίζες τους. To "To The End" θα πρέπει να αποτελέσει πηγή ελπίδας για τους απανταχού ακραίους metal μουσικούς, μικρούς και μεγάλους, δείχνοντας ότι το death metal πνεύμα που ενσωματώνουν οι Memoriam είναι κάτι που θα συνεχίσει να ανθίζει, όσο ζουν.

Rating: 

 9.0


Εταιρεία: Reaper Entertainment
Genre: Death Metal
Παραγωγός: Russ Russell
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/03/2021
Band Links: Memoriam, Facebook, Instagram, Spotify, Bandcamp

Τελευταία