Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣA Day To Remember - You΄re Welcome

A Day To Remember - You΄re Welcome

Το 2021 σήμανε την επιστροφή για άλλη μία μπάντα που ήταν αρκετό καιρό «στον πάγο», μετά από μία επίπονη, αλλά τελικά επιτυχημένη, δικαστική διαμάχη με την πρώην δισκογραφική τους εταιρεία, Victory Records. Ο λόγος για τους παλαίμαχους metalcore-meets-pop-punk A Day To Remember.

Αφού λοιπόν πέρασαν αυτά τα χρόνια ως unsigned σχήμα, περνώντας άπειρο χρόνο σε συνθέσεις, studio και παραγωγή, μας ξανασυστήνονται ως μέλη της Fueled By Ramen Records, με το “You’re Welcome”. Έχοντας κάνει release ήδη 5 singles, είχαμε αρκετή ιδέα του τι έχουμε να ακούσουμε, παίρνοντας μία μεγαλύτερη κλίση προς τις pop επιρροές τους.

Ξεκινάμε με το “Brick Wall”, με εμφανέστατα pop φωνητικά από τον Jeremy McKinnon, μέχρι που το τεράστιο riff μας κουνάει περίεργα το κεφάλι. Uptempo pop γραμμές με mid-tempo breakdowns ως chorus, είναι σίγουρα κάτι που δεν ακούμε συχνά, οπότε ένα ερωτηματικό αρχίζει και σχηματίζεται. Η συνέχεια με το “Mindreader” είναι κάτι τελείως διαφορετικό, θυμίζοντας 90’s alternative rock με pop-punk δεύτερες φωνές, στις πιο pop εκδοχές του.

Το τρίτο, “Bloodsucker”, είναι ακόμα πιο περίεργο, ξεκινώντας με κλασσική κιθάρα, με ένα πολύ πιασάρικο, sing-along chorus, που παραπέμπει σε πολύ πιο σύγχρονους ήχους. Ακόμα μία πλευρά τους φαίνεται στο “Last Chance To Dance: Bad Friend”, δείχνοντας το metalcore/deathcore παρελθόν τους, με brutal φωνητικά και οργισμένους στίχους, ένα πολύ βαρύ riff από τις κιθάρες των Neil Westfall και Kevin Skaff. Δεν λείπει το pop στοιχείο στο chorus βέβαια, δίνοντας τη σειρά του στην ακόμα πιο pop/American teen movie ατμόσφαιρα των “F.Y.M” και “High Diving”.

Αλλη μια αλλαγή ακολουθεί στο “Resentment”, πάλι με βαρύ riff ως κεντρική ιδέα, με pop chorus και αρκετά πλήκτρα, με το επόμενο “Looks Like Hell” να έχει μεγάλες πιθανότητες να υπάρχει ως soundtrack σε επόμενη εκδοχή του Twilight Saga. Οι pop-punk επιρροές τους γίνονται πολύ πιο ξεκάθαρες στο “Viva La Mexico”, αλλά μετά ξανα-αλλάζει το σκηνικό, με το πιο slow, electronic, Taylor-Swift-y “Only Money”.

Όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι 90’s επιρροές τους ξαναεμφανίζονται στο “My Friends Are Degenerates”, στο λίγο πιο εναλλακτικό “Permanent” και στο Sum 41-meets-Blink 182Re-Entry”. Το τέλος είναι κάτι διαφορετικό, που δεν έχει ακουστεί μέχρι τώρα στο album, μία ακουστική μπαλάντα παραλίας, που θα έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά ως jingle ή soundtrack σε κάποια διαφήμιση.

Πραγματικά είναι από τις λίγες φορές που δεν κατάλαβα τι άκουσα. Ένα album με 14 κομμάτια, που, ως individual tracks,τα περισσότερα είναι αντικειμενικά πιασάρικα κ δουλεμένα στα περισσότερα parts τους, με πολύ ακριβή και καλή παραγωγή, πολύ καλά παιξίματα από όλους και χαρακτηριστική φωνητική ταυτότητα από τον Jeremy McKinnon, αλλά χωρίς καμία απολύτως συνοχή.

Τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, πολύ μεγάλες αποκλίσεις σε στυλ και ήχο, διαφορετικά είδη φωνητικών και καμία σχέση ούτε στιχουργικά. Αυτό με έκανε να ψάξω λίγο παραπάνω τι συνέβη, οπότε κάπου υπήρξε ένα νόημα.

Γράφτηκαν ως demo 42 (!) tracks σε αυτή τη διάρκεια των 5 χρόνων, λογικά σε διαφορετικές στιγμές και διαθέσεις των δημιουργών, δοκιμάζοντας οτιδήποτε τους άρεσε και κατέληξαν σε αυτά τα 14. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση, κατά τη δική μου γνώμη και νομίζω αρκετών fans, δεν ήταν καθόλου επιτυχημένη αυτή η επιλογή.

Rating: 

 4.0


Εταιρεία: Fueled By Ramen Records
Genre: Metalcore/Pop-Punk
Παραγωγός: Collin Britain, Mike Green, Will Putney, Dan Book, Jeremy McKinnon
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 05/03/2021
Band Links: A Day To Remember, Facebook, Instagram, Spotify, YouTube

Τελευταία