Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣLondon Grammar - Californian Soil

London Grammar - Californian Soil

Τον Οκτώβρη του 2020 ανακοινώθηκε ότι οι London Grammar επρόκειτο να κυκλοφορήσουν τον τρίτο ολοκληρωμένο τους δίσκο. Ωστόσο, λόγω επιπλοκών που (μάλλον) οφείλονταν στην εξάπλωση της πανδημίας η ημερομηνία αυτή άλλαξε αρκετές φορές, φτάνοντας τελικά στις 16 Απριλίου, οπότε και επιτέλους αποκτήσαμε την δυνατότητα να ακούσουμε το φρέσκο παιδί του εγγλέζικου indie pop trio. Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει 4 singles από την επικείμενη δισκογραφική τους δουλειά, οπότε όλοι πάνω-κάτω γνωρίζαμε σε τι μήκη κύματος κινήθηκε αυτή τη φορά το συγκρότημα.

Στο Californian Soil θα ακούσεις μέσες-άκρες αυτό που περιμένεις όταν ακούς το όνομα London Grammar. Τουτέστιν, ένα κράμα από The XX, Florence and the Machine και Massive Attack. Βασική αλλαγή αποτελεί η στροφή της στιχουργίας σε θέματα που σχετίζονται περισσότερο με τη θηλυκότητα και το φεμινισμό αλλά και με τη διαχείριση της φήμης που ακόμα δεν έχει μάθει να χειρίζεται η τραγουδίστρια και βασική στιχουργός, Reid. Επίσης, εξ αιτίας της αλλαγής στην παραγωγή του δίσκου γίνεται εμφανές ότι ο ήχος τους είναι περισσότερο εξωστρεφής σε σχέση με τις παρελθοντικές κυκλοφορίες τους.

Δεν είναι όλος ο δίσκος αξιομνημόνευτος, αλλά είναι πολλά τα κομμάτια τα οποία σου αποσπούν την προσοχή ενώ συχνά συναντάς εκλάμψεις φρεσκάδας ως προς τις συνθέσεις, χωρίς όμως να χάνεται η βασική παλέτα χρωμάτων που συνθέτει το ύφος των London Grammar. Το τρίο ζει σε ένα βαθμό υπό τη σκιά της βόμβας που ήταν το “If You Wait”, το οποίο δεν μπορούν ακόμα να το ξεπεράσουν και να γράψουν κάτι εξίσου ή περισσότερο ωμό, πηγαίο, και συναισθηματικό. Όμως, νιώθεις ότι σταδιακά κάνουν βήματα και εξελίσσονται. Εξάλλου ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του νέου δίσκου είναι ότι διαθέτει αναπάντεχα μεγάλη συνθετική ποικιλία. Οι London Grammar εκπτύσσονται προς νέα μονοπάτια για να μπορέσουν να βρουν τον επόμενο προορισμό τους.

Ερωτεύσιμα κομμάτια του Californian soil: "Lord It’s a Feeling", "How Does It Feel", "Call Your Friends".

Rating: 

 8.0


Εταιρεία: Ministry of Sound
Genre: Indie Pop, Electronica, Trip hop
Παραγωγός: London Grammar, Charlie Andrew, George Fitzgerald, Steve Mac
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16/04/2021
Band Links: London Grammar, Facebook, InstagramSpotify, YouTube

Τελευταία