Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣΚραυγή - Κραυγή (EP)

Κραυγή - Κραυγή (EP)

Καμία φορά το αποτέλεσμα φαινομενικά δε σε δικαιώνει, όμως, αυτό σε καμία προσπάθεια δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις. Είναι και αυτό το Depressive Black Metal άτιμο πράγμα, ακούγεται εύκολο, άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που νομίζουν πως αρκεί ένα αδιάκοπο ξύσιμο με έντονη παραμόρφωση. Ίσως να μην έχουν άδικο, αλλά πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει κάτι καλό με τέτοιους όρους;

Καθόλου θα πω εγώ και για αυτό πολλές μπάντες το έπιασαν το ιδίωμα, ελάχιστες έδειξαν συνέπεια και από αυτές, μόνο ένα μικρό ποσοστό παρήγαγε αξιοπρεπή μουσική. Οι Κραυγή λοιπόν είναι ελληνοβραζιλιάνικο σχήμα που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά. Το ομώνυμο EP περιλαμβάνει πέντε κομμάτια και η διάρκεια του μόλις που ξεπερνά τα είκοσι λεπτά.

Στη διάρκεια του ακούμε riffs σε επανάληψη συνοδευόμενα από απόκοσμα φωνητικά. Το αποτέλεσμα είναι αποπνικτικό, σε κάνει να νιώθεις άβολα και δυσάρεστα, πολύ δυσάρεστα. Αυτό καθιστά την κυκλοφορία κακή; Σαφώς και όχι, το DSBM δε δημιουργήθηκε για να παράγει ευχάριστα αισθήματα, σκοπός του είναι να κάνει τον ακροατή να ενστερνιστεί την απόγνωση των δημιουργών.

Το Δέντρο Της Ζωής με το οποίο ανοίγει το EP έχει ένα αρκετά μελωδικό κυρίαρχο θέμα, με τη όμως μελαγχολία να ξεχειλίζει σε κάθε του έκφανση. Οι στίχοι, οι οποίοι είναι γραμμένοι στα ελληνικά, αν και σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται απλοϊκοί, δένουν ωραία με τη μουσική και είναι άκρως ταιριαστοί με τα φωνητικά που τους αποδίδουν. Το ομώνυμο Κραυγή έχει λιγότερη μελωδία συγκριτικά με τον προκάτοχο και είναι αυτό που λέει το όνομα του, ΚΡΑΥΓΗ. Εδώ η ερμηνεία του τραγουδιστή είναι αρκετά έξυπνη, αφού συχνά «τραβάει» το τελευταίο σύμφωνο δίνοντας πραγματικά την αίσθηση ακρόασης μίας κραυγής απελπισίας.

Το Θαύμα Της Ζωής εισάγει μία ωραία εναλλαγή, αφού η ακουστική εισαγωγή βοηθάει στο να νιώσεις «ασφάλεια», να επαναπαυθείς και ακριβώς εκείνη τη στιγμή να σε χτυπήσει με ένα αβυσσαλέο ξύσιμο. Αν με ρωτάτε, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ολόκληρο κομμάτι με ακουστική κιθάρα, ακόμα και έτσι όμως πετυχαίνει τον σκοπό του. Στο Το Φαράγγι Όπου Έκρυψα Την Ψυχή Μου το μοτίβο δεν αλλάζει συγκριτικά με ό,τι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα, μέχρι το κλείσιμο, όπου ακούμε ένα «δυσοίωνο» θέμα παιγμένο στο μπάσο με τη συνοδεία κάποιων απειλητικών ψίθυρων.

Οι Μνήμες κλείνουν την κυκλοφορία με τον ίδιο ζοφερό τρόπο που είχε ανοίξει. Στο sum up έχουμε να κάνουμε με ενδιαφέρον EP το οποίο ακολουθεί πιστά τις νόρμες του Depressive Suicidal Black Metal. Σίγουρα δε θα αρέσει σε κάποιον που δεν εξοικειωμένος με τον ήχο, σε αυτούς όμως το «σηκώνουν» έχει να δώσει ένα ευχάριστα δυσάρεστο εικοσάλεπτο. 

Rating: 

 6.5


Genre: Depressive Suicidal Black Metal
Παραγωγός: Enrih Strange
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10/03/2021
Band Links: Facebook
| Bandcamp

Τελευταία