Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣRevisionist - The Emptiness of Gravity

Revisionist - The Emptiness of Gravity

Το EP των Revisionist θυμίζει έντονα late ‘90s με early-mid ‘00s, όμως δεν είναι κάτι φρέσκο! Χιλιοπαιγμένες φόρμες, κλασικές και αναμενόμενες εναλλαγές στα κομμάτια, riffs που θα σου θυμίσουν κάτι από σχεδόν όλο το φάσμα του “ακραίου” είδους που λέγεται metal -και των “παρακλαδιών” του- από τα ‘80s μέχρι σήμερα σε μια hardcore εκδοχή τους ωστόσο. Όμως για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να προσδιορίσω πλήρως οι επιρροές από Pantera, Fear Factory και Nevermore -ανά σημεία- είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς, όχι όμως και τόσο όμορφες. Γενικότερα η όλη αισθητική του δίσκου, από τον ήχο αυτό καθαυτό έως την παραγωγή παραπέμπουν, εύλογα έως έναν βαθμό, σε αυτό που θα λέγαμε καθαρά “Αμερικανιά” και αναφέρομαι στις ΗΠΑ προφανώς. Με λίγα λόγια “είναι ένα καθαρό προϊόν της χώρας τους με τα περισσότερα αρνητικά να είναι παρόντα και τα θετικά να μην μπορούν να τα αντισταθμίσουν”.

Τολμώ να χαρακτηρίσω τον ήχο τους εν μέρει άχρωμο, εν μέρει ατημέλητο και σίγουρα πρόχειρο. Οι ιδέες είναι καλές αλλά όχι δουλεμένες. Η συνταγή παλιά αλλά χωρίς νεωτερισμούς για να σταθεί στο σήμερα. Ίσως φταίει η περίοδος που ζούμε, ίσως να μην τους βγήκε, ίσως κάτι άλλο. Μπορεί να μη μου κάνει πλέον αυτή η “σχολή”, πάντως απογοητεύτηκα! Απογοητεύτηκα από τα μονίμως στεγνά κιθαριστικά μέρη και τα τυπικές groovy μεταβάσεις.

Απογοητεύτηκα γιατί ήθελα η εναλλαγή των φωνητικών από καθαρά σε “βρώμικα” να μην είναι τόσο επιτηδευμένη (εδώ να σημειωθεί πως η μπάντα κάνει χρήση καθαρών φωνητικών για πρώτη φορά). Απογοητεύτηκα γιατί ακούγονται σαν potpourri 2 δεκαετιών μουσικής χωρίς να καταφέρνουν κάτι μέσα από αυτό.

Νιώθω πως προσπάθησαν να χωρέσουν 1.000 καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη αλλά όπως προανέφερα αυτό έγινε πρόχειρα. Στα highlights του δίσκου το πρώτο κομμάτι “Violence Golden” που έρχεται επιθετικά και με τσαμπουκά και σε προδιαθέτει για μια σύντομη αλλά δυνατή εμπειρία, δεδομένου πως το όλο εγχείρημα είναι σχεδόν 24 λεπτά σε δάρκεια, και το τελευταίο “Night Chills”, όπου βρίσκουμε ένα groovy και dark ambient, industrial κομμάτι που προς το τέλος του ακολουθεί το format των υπόλοιπων κομματιών του δίσκου.

Ο δίσκος ενδείκνυται για τους fans της μπάντας και για τους λάτρεις του είδους, οι υπόλοιποι μπορείτε να το προσπεράσετε χωρίς καθόλου τύψεις ή ανησυχία.

Rating: 

 4.5


Εταιρεία: CD Baby
Genre: Hardcore, Post-Hardcore
Παραγωγός: Aaron Gillespie
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 21/05/2021
Band Links: Revisionist | Facebook | Instagram | Bandcamp 

Τελευταία