Αρχική EVENTSΑΤΖΕΝΤΑTο καλοκαιρινό «Showcase Festival-Ανάδειξης Δημιουργίας» επιστρέφει δυναμικά στην Καλαμάτα

Tο καλοκαιρινό «Showcase Festival-Ανάδειξης Δημιουργίας» επιστρέφει δυναμικά στην Καλαμάτα

02/07/2021

Το καλοκαιρινό «Showcase Festival» μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω πανδημίας, επιστρέφει δυναμικά και ανοίγει και πάλι τις «πόρτες» του την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στον υπαίθριο χώρο της προκυμαίας του λιμανιού Καλαμάτας.

Το ''2o Φεστιβάλ Ανάδειξης Δημιουργίας & Προβολής Ταλέντου Μουσικών & χορευτικών σχημάτων του τόπου μας'', παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την οργάνωση και το σχεδιασμό του, θα πραγματοποιηθεί χάρη στην αγάπη και στήριξη των καλλιτεχνών του τόπου μας, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους των καλλιτεχνικών εκπαιδευτηρίων.

Για το 2021 το Φεστιβάλ έχει στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε και να δώσει ώθηση στους 'εν δυνάμει καλλιτέχνες' (κυρίως παιδιά και εφήβους) να μην εγκαταλείψουν το όραμά τους και την Τέχνη τους. Το Showcase Festival-Music & Dance Art Performances, φέτος με την επανεκκίνησή του για άλλη μια χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας, στοχεύει να επανασυστήσει στο νεανικό κοινό την αναγκαιότητα επαφής του με την τέχνη της μουσικής και του χορού. Οι καλλιτέχνες, μετά από μια μακρά περίοδο αποχής, αδράνειας και στασιμότητας, θα βρεθούν παρόντες σε ένα κλίμα ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, και κοινωνικοποίησης να αναδείξουν τη δημιουργία τους και να προβάλλουν το ταλέντο τους.

Το Φεστιβάλ κάνει φαντασμαγορική έναρξη την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:00 στην Προκυμαία στο Λιμάνι Καλαμάτας. Μετά από ανοιχτή πρόσκληση, οι επιλεγμένες μουσικοχορευτικές performances θα παρουσιαστούν σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα καλλιτεχνικής παραγωγής 2 ωρών, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Νίνας Δράκου. Με την παρουσία της μας τιμά η προσκεκλημένη μας πολυβραβευμένη χορευτική ομάδα Αθηνών από το Σύλλογο ''ΑΣ Πρωτοπορία-Ελληνοαγγλική Αγωγή'', για την έναρξη του Φεστιβάλ, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση και η επαφή των παιδιών και εφήβων με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την τέχνη, ειδικά σήμερα που τα παιδιά μας έχουν βιώσει έναν παρατεταμένο εγκλεισμό.

Το Showcase Festival βραβεύει την καλλιτεχνική δημιουργία των ομάδων χορού και μουσικής καθώς και το έργο των εκπαιδευτών τους και απονέμει διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα επιδραστικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου φεστιβάλ σε αυτούς, είναι πρωταρχικής σημασίας για τους ίδιους αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία, για τη σχέση του νεανικού κοινού με την τέχνη και τον πολιτισμό που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Στο πλαίσιο των παραστάσεων του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ, έχουμε την τιμή να είναι κοντά μας και κάποιοι εξαιρετικοί καλλιτέχνες από τον τόπο μας αλλά και ιδιαίτεροι καλεσμένοι μας, επαγγελματίες από την Αθήνα και τη Γερμανία, σε πρώτη εμφάνισή τους στην Καλαμάτα που θα απογειώσουν το φαντασμαγορικό μας θέαμα.

O Σύλλογος Διοργάνωσης στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου 'Κωνσταντίνος Καρέλιας' στην Καλαμάτα, για την ενίσχυση του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου της. Για το λόγο αυτό, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ/ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ''Dance Challenge'' Καλαμάτας-Πολιτιστικός σύλλογος διοργάνωσης εκδηλώσεων

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Δήμος Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ''Τμήμα Καλαμάτας Διεθνούς Συμβουλίου Χορού-Cid Unesco'', PolisArt Κοιν.Σ.Επ. , Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, Ιδιωτικά Καλλιτεχνικά Εκπαιδευτήρια Μεσσηνίας κ.α

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νίνα Δράκου-Χρυσού

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστιοσελίδα dancechallenge.gr

 

Τελευταία