Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΠέθανε ο Jeff LaBar

Πέθανε ο Jeff LaBar

16/07/2021

Τον χαμό ενός από τους σημαντικότερους κιθαρίστες στην ιστορία της glam heavy metal θρηνεί η μουσική βιομηχανία. Ο Jeff LaBar, θρυλικός κιθαρίστας των Cinderella, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών όπως αποκάλυψε ο γιός του. “Ο πατέρας μου, ο ήρωάς μου, το ίνδαλμά μου, έφυγε από τη ζωή. Δεν έχω λόγια. Σε αγαπώ μπαμπά”, έγραψε ο γιός του LaBar, Sebastian, στο Instagram.

Ο LaBar γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1963 στο Darby της Pennsylvania των ΗΠΑ και έγραψε ιστορία από το 1985 έως το 2017 ως κεντρικός κιθαρίστας των Cinderella. Η μπάντα αποτέλεσε ένα από τα πρώτα glam metal σχήματα που έκαναν δημοφιλές το αστραφτερό είδος της heavy metal, και διαθέτει albums τα οποία έγιναν αρκετές φορές πλατινένια στη διάρκεια των 80s. Μακράν το πιο γνωστό τραγούδι τους ήταν το “Don’t Know What You Got (Till It’s Gone)”, το οποίο δημιουργήθηκε αφού η μπάντα είχε μπει στη blues-rock εποχή της.

Με εξαίρεση τους Tom Keifer και Eric Brittingham, ο LaBar ήταν το «μακροβιότερο» μέλος της μπάντας, αφού πήρε τη θέση του αρχικού κιθαρίστα, Michael Kelly Smith, το 1985 και δεν έφυγε ποτέ από τους Cinderella έως το 2017 όταν και ανακοίνωσαν την οριστική διάλυσή τους.

Τελευταία