Αρχική DEPARTISTSLUCKY 8Heavy Metal & Σεπτέμβρης

Heavy Metal & Σεπτέμβρης

01/09/2021

Το φθινόπωρο σήμερα ξεκινάει και επισήμως, ασχέτως αν ο καιρός δε θέλει να το καταλάβει, βεβαίως έχουμε βάλει το χεράκι μας ως άνθρωπος για να συμβεί αυτό. Πάμε τώρα να δούμε οχτώ κομμάτια για το οποία ο Σεπτέμβρης είναι κάτι παραπάνω από ένας μήνας και συγκεκριμένα αποτελεί μέρος του τίτλου τους.

►While Heaven Wept – September (Sorrow of the Angels)

Οι Αμερικανοί doomsters While Heaven Wept κλείνουν τον πρώτο τους δίσκο με το ορχηστρικό September. Πρόκειται για να ακουστικό δίλεπτο ιντερλούδιο, το οποίο συνοδευόμενο από τον ήχο διαρκείς βροχόπτωσης δικαιολογεί το όνομά του στο 100%.

► Anorexia Nervosa – Sister September (Redemption Process)

Θυμάστε τότε που στα mid 00s οι Γάλλοι Anorexia Nervosa ήταν μία από τις μεγάλες ελπίδες του συμφωνικού Black Metal; Στον τρίτο – και καλύτερο – τους δίσκο, Redemption Process, ακούμε το κομμάτι Sister September, όπου επί της ουσίας ακούμε έναν διάλογο της νευρικής ανορεξίας με την κατάθλιψη και όλα αυτά ερμηνευμένα από τη φωνή του Hreidmarr. Σίγουρα όχι και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για να ξεκινήσει κάποιος τον μήνα του, αλλά εξαιρετικός δίσκος και το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί την καλύτερη στιγμή του.

► Dark Age – Black September (Minus Exitus)

Οι Γερμανοί Dark Age, παρά το εξαιρετικό τους ντεμπούτο The Fall το 1999, δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τις προσδοκίες που δημιούργησαν γύρω από το όνομα τους. Παρόλα αυτά κατάφεραν να κάνουν μία αξιοσημείωτη καριέρα εφτά δίσκων.

Το 2008 και στο Minus Exitus ακούμε το Black September, το οποίο μπορεί να μη διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, δεν παύει όμως να είναι ένα αρκετά ευχάριστο melodeath κομμάτι.

► Draconian – September Ashes (Turning Season Within)

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα συναντήσουμε στη λίστα μας είναι οι Σουηδοί Draconian. Στον τέταρτο δίσκο τους (μα πόσο ενδιαφέρων δίσκο σας), Turning Season Within, ακούμε στον το επίλογο το September Ashes και τον Paul Kuhr από τους Novembers Doom να απαγγέλει το τέλος της ιστορίας του album.

► Taake – September omsider (Taake)

Δε γινόταν το Black Metal να μην έχει εκπροσώπηση στη συγκεκριμένη λίστα και πόσο μάλλον η «πρωτεύουσα» του, το Bergen. Στον ομώνυμο τρίτο δίσκο (και όχι καλύτερο, αλλά ανάμεσα στους δύο καλύτερους) των Νορβηγών blacksters ακούμε το September omsider, επιτέλους Σεπτέμβριος ελληνιστί.

► Type O Negative – September Sun (Dead Again)

Το έτερο μεγαλύτερο όνομα που θα συναντήσουμε στη λίστα μας δε θα μπορούσε από την παρέα του Peter Steele. ?ρχικά το είχαμε ξεχάσει (ναι, ντροπή μας), ευτυχώς όμως, κάποιοι είμαστε λίγο μεγαλύτεροι και θυμηθήκαμε το 2007 και το Dead Again. Στον τελευταίο δίσκο των Αμερικανών ακούμε το September Sun σε μία από τις τελευταίες παραστάσεις του μεγάλου frontman τρία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

► Ulver – September IV (War of the Roses)

H έτερη εκπροσώπηση της Νορβηγίας, από το Oslo αυτήν τη φορά, είναι οι ιδιαίτεροι Ulver. Έχοντας αφήσει πίσω τους τον Βlack Μetal ήχο, ακριβώς δέκα χρόνια πριν ακούμε το September IV. Πρόκειται για ένα παράξενο ηχητικά κομμάτι – όπως όλο το album άλλωστε – το οποίο δε θα το λέγαμε και «χαρά της ζωής». Φυσικά, όπως και κάθε σύνθεση των Ulver, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

► Darkthrone – Norway in September (Dark Thrones and Black Flags)

Για το τέλος αφήσαμε τους τρανούς Darkthrone. Το 2008 στο Dark Thrones and Black Flags ακούμε το εξαιρετικό Norway in September, το οποίο θυμίζει από Black ‘n’ Roll. Εξαιρετικό album, πανέμορφο εξώφυλλο, ωραίο κομμάτι, γενικά ό,τι χρειάζεστε για μία καλή εκκίνηση Σεπτέμβρη και ας μην είστε στη Νορβηγία.