Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΝέα κυκλοφορία για τη Submersion Records

Νέα κυκλοφορία για τη Submersion Records

16/09/2021

Πίσω από την πειραματική συνεργασία με το όνομα Agia Monaxia βρίσκονται οι Βαγγέλης Μόσχος (guitars, keys, bass, production, sound design) και Ashley Hallinan (drums, bass, keys) και κινούνται στο χώρο του ambient/drone με σαφείς προεκτάσεις κινηματογραφικής μουσικής.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον παραγωγικά εν ενεργεία σχήματα, καθώς δραστηριοποιούνται από το 2019 κι έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 3 full length albums, ένα split και 2 Eps.

Συμμετέχουν στο "Autumn Desert" με το "between the branches", μια 25λεπτη σύνθεση βαθιά επηρεασμένη από καλλιτέχνες όπως οι William Basinski, Eluvium και Stars of the Lid. Ambient ηχοτοπία συνυπάρχουν με μινιμαλιστικές μελωδίες και ατμοσφαιρικό drone. Το σύνολο των οργανικών ήχων που συνθέτουν αυτό το track αναμιγνύονται έως ότου προσομοιάσουν ένα ατελείωτο ταξίδι. Συστήνεται ανεπιφύλακτα η επαναλαμβανόμενη ακρόαση με ακουστικά.

Οι Loopus et Anima είναι το solo project του κλασικού οργανίστα και συνθέτη Ηλία Πάσχου. Χρησιμοποιώντας organ, βιολί, βιόλα και κοντραμπάσο, αναπαράγει δομές και ατμόσφαιρες στο πνεύμα των Philip Glass, Jóhann Jóhannsson και Brian Eno.

Συγκεκριμένες μελωδίες και η επανάληψη αυτών είναι τα κύρια γνωρίσματα του "It leaves you again in the desert". Οι επιρροές από την κλασική μουσική γίνονται άμεσα αντιληπτές στα 25 λεπτά που διαρκεί το track, ενόσω τα υπόλοιπα όργανα χτίζουν προοδευτικά γύρω από το επιβλητικό organ και το θεμελιώδες βασικό θέμα του.

Η διάθεση αλλάζει ξεκάθαρα στο δεύτερο μισό, όπου συγχέονται το drone με τα έγχορδα, γεννώντας γλυκόπικρες μελωδίες, επικού χαρακτήρα. Ένα κομμάτι μουσικής δομημένο για απομονωμένη εμβάθυνση και πλήρη αφοσίωση.

Τελευταία