Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣForeignWolf - Your Weapons, Your Words

ForeignWolf - Your Weapons, Your Words

Αυτό press mail μας βομβαρδίζεται συνεχώς από νέες κυκλοφορίες, είναι δε τέτοιος ο όγκος, που πολλές φορές τα προσπερνάμε ή προσπαθούμε βάσει εξωφύλλου ή ονόματος να καταλάβουμε αν πρέπει να διακόψουμε ό,τι κάνουμε και να το γράψουμε – γιατί όλα αξίζουν της προσοχής μας. Οι κύριοι ForeignWolf δεν «πληρούσαν» κανένα από τα παραπάνω επιφανειακά κριτήρια, όμως, κάτι με έκανε να κατεβάσω το press kit και να ακούσω το EP.

Πριν σας αποκαλύψω αν μετάνιωσα για αυτήν μου την κίνηση, πάμε να πούμε λίγα γενικά πράγματα για το σχήμα. Μας έρχονται από το Belfast, αποτελούνται από τους Gerard McCann (φωνή & κιθάρα), Dave Brady (lead κιθάρα & δεύτερες), Justin Lee Jamison (μπάσο) και τον Mick Teague (τύμπανα). Όμως, επειδή για μπάντα, το σημαντικότερο είναι μουσική παίζουν, σε ποιο είδος εντάσσονται και εν τέλει είναι καλή. Κινούνται στο φάσμα του alternative rock, δεν περιορίζονται όμως σε αυτό. Τα riffs είναι «βαρύτερα» από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας για το εν λόγω genre, επίσης έχουν πολλά σημεία με harsh vocals, επίσης στοιχείο που δεν πολυσυναντάται στο είδος.

Στις 31/10 του 2019 κυκλοφόρησαν το "Tempered Hearts", ένα αρκετά συμπαθητικό δισκάκι, το οποίο όμως δε σου αφήνει κάτι με το πέρας το ακρόασης. Αν θέλετε όμως, αυτό κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει και προσωπική άποψη, αλλά αν το ακούσετε, με κάποια προσοχή θα δείτε ότι δεν αποκαλύπτεται κάτι βαθύτερο, το οποίο βέβαια, σε debut κυκλοφορία είναι αποδεκτό, αλλά δεν παύει να είναι μειονέκτημα.

Το "Your Weapons, Your Words" από την άλλη είναι μία διαφορετική εντελώς ιστορία. Τα grunge στοιχεία είναι αισθητά λιγότερα συγκριτικά με τον προκάτοχο του, ο ήχος γενικά πιο τραχύς και οι συνθέσεις πιο πολύπλοκες, χωρίς όμως υπερβολές. Στα επίσης πολύ θετικά του EP είναι τα refrains, για παράδειγμα, το εναρκτήριο κομμάτι "Alone", έχει άκρως ραδιοφωνικό refrain που σου μένει και πιάνεις τον εαυτό σου να το σιγοτραγουδά σε ανύποπτο χρόνο. Επίσης το κυρίως θέμα του κομματιού είναι αρκετά εύπεπτο, χωρίς όμως να ξεφεύγει. Σκυτάλη παίρνει το "Afterthought", για το οποίο έχω μία καίρια ερώτηση «Γιατί harsh vocals ρε ‘σεις, ποιο το νόημα τους;». Κομμάτι με εξαιρετικά τύμπανα, κάπως μέτριο θέμα θα έλεγα, αλλά επίσης catchy refrain, που όμως αυτή η «σώνει και ντε» χρήση των harsh vocals του κάνει μεγάλο κακό στη συνολική του οικονομία.

Το "No Limit" που έπεται είναι ίδιο με τον προκάτοχο του, με μία διαφορά, πως εδώ όλα λειτουργούν σωστά. Ο ρυθμός του είναι καταιγιστικός, τα αλλεπάλληλα breaks προσδίδουν επιπλέον νεύρο στο κομμάτι και ναι, εδώ τα harsh έρχονται και δένουν πολύ ωραία. Το EP κλείνει με το "Gradual Destruction" που δένει τις δύο κυκλοφορίες μεταξύ τους, όμως, αυτό που κατά κύριο αναδεικνύει είναι η ωρίμανση των συνθετικών ικανοτήτων του σχήματος, αφού οι διαφορετικές μουσικές που συνιστώσες που συνυπάρχουν ισορροπούν άψογα.

Πρόκειται για μία κυκλοφορία που δε θα τη μνημονεύουν οι επόμενες, λογικά ούτε οι ακροατές τα επόμενα χρόνια, όμως προσφέρει καλαίσθητη εικοσάλεπτη μουσική απόδραση και είναι ικανή να εγείρει το ενδιαφέρον προς τη μπάντα. Ευχάριστη ακουστική εμπειρία, την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους.           

Rating: 

 7.0


Εταιρεία: Wormholedeath Record
Genre: Alternative Rock
Παραγωγός: ForeignWolf
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22/10/2021
Band Links: ForeignWolf | Facebook | Instagram | Twitter | Spotify | YouTube |
Bandcamp

Τελευταία