Inner. D. - Slaves

Ο Inner.D (Διαμαντής Αδαμαντίδης) είναι ηθοποιός και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ξεκίνησε να δημιουργεί μουσική σε πολύ μικρή ηλικία και ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την hip hop σκηνή και το beatmaking. Οι μουσικές του συνθέσεις είναι ένα μίγμα από soul, R&B, electronic, ambient και neoclassical στοιχεία, πλαισιωμένα τις περισσότερες φορές από slow and heavy beats παραγωγές.

Μουσικά ενεργός από το 2009, η διαδρομή του περιλαμβάνει συμμετοχές σε συγκροτήματα, μουσικές συνθέσεις για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους. Από το 2019 συνεργάζεται με τον ράπερ Ταφ Λάθος και το Full Band project του, παίζοντας μπάσο.

Το πρώτο του solo album με τίτλο “Slaves” κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν και με μεγάλη μου χαρά θα σας πω λίγες κουβέντες γι' αυτό.

Το όλο εγχείρημα μοιάζει με θεατρική παράσταση και έχει όλα τα στοιχεία της μουσικής ταυτότητας του Inner.D. Heavy Beats, Slow Raps, Electronic συνθέτουν μια βαριά οικεία ατμόσφαιρα, που μεταβάλλεται διαρκώς από πειραματισμούς και εντάσεις, σαν μια φωνή που αναζητά βοήθεια.

O δίσκος ξεκινά με το "No Οne". Ένα Intro με απαλή φωνή και ένα καλογραμμένο groove μας ανοίγουν την πόρτα του θεάτρου.

Από πίσω έρχεται επιθετικά το "Monster In The Mirror", με ένα ξεκάθαρο και ευκολομνημόνευτο riff και πολύ scratch. Με ξενίζει λίγο η παραμόρφωση των φωνών στο album και ενώ δείχνει πως είναι ένα στοιχείο που γνωρίζει πως να το χειριστεί, υπάρχουν σημεία που γίνεται κουραστικό. Το κομμάτι είναι καλό, άσχετα με το ιδιαίτερο κλείσιμο.

Ακολουθεί "Long Live The Patience", ίσως το πιο ραδιοφωνικό τραγούδι του album. Καθαρή φωνή, υπέροχο beat, και όμορφα samples που κλείνουν με μια πολύ όμορφη κιθαριστική "πενιά".

"Words Fake" λοιπόν και ένα τεράστιο “ΓΙΑΤΙ;” αιωρείται πάνω από το κεφάλι μου. Μια φωνή που σχεδόν ενοχλεί, μια λούπα που δεν με ενθουσίασε και ένα τέρμα σκοτεινό συναίσθημα. Το μόνο που μου άρεσε ήταν το κλείσιμο. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ήθελε όντως να βγάλει αυτή την απέχθεια, είπαμε είναι θεατρικό το έργο και δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με κάτι που απλά δεν μου έκανε κλικ.

Στο "Fool" αλλάζει η ρότα. Το ωραίο πιανάκι συνοδεύει μια όμορφη μελωδική φωνή την οποία κατά διαστήματα διακόπτει ένα heavy και επιθετικό downbeat, προσδίδοντας μια ξεχωριστή θαετρικότητα. Ένα τραγούδι που πραγματικά με οδήγησε εκεί που αυτό ήθελε, χωρίς να έχω δεύτερες σκέψεις.

Το "Revolution" αποτελεί ένα ΥΠΕΡΟΧΟ intro πριν την κορύφωση της δουλειάς του Inner. D, με το τραγούδι που φέρει τον ομώνυμο τίτλο "Slaves". Ένα Slow Heavy Beat με πολύ ωραίες φωνές (ειδικά τα γυναικεία φωνητικά στο ρεφρέν τα σπάνε) και μια σκοτεινή αίσθηση που διαταράσσεται ευχάριστα από μια πάρα πολύ όμορφη και μελωδική κιθάρα. 

Το "Goodnight Kiss" από την άλλη είναι ένα Ηip Hop/RNB κομμάτι με ηλεκτρονικά στοιχεία που θυμίζει αρκετά DUB FX. Αν και η εισαγωγή του είναι λίγο μεγαλύτερη από όση θα ήθελα, η συνέχεια σε αποζημιώνει 100%. Υπέροχη λούπα και εξαιρετικό rap. Ίσως το αγαπημένο μου κομμάτι της παράστασης που λέγεται "Slaves", του οποίου η αυλαία πέφτει απαλά με το "I Felt Free".

Σε γενικές γραμμές είναι μια όμορφη και ιδιαίτερη δουλεία την οποία μπορείς να την ακούσεις ευχάριστα σαν ένα συνολικό έργο. Αν το κοιτάξεις μεμονωμένα, θα βρεις 2-3 άκρως ραδιοφωνικά κομμάτια.

Στον αντίποδα θα πω πως υπήρχαν στιγμές που οι μακριές εισαγωγές και οι φωνές με κούρασαν και με απομάκρυναν από το έργο. Θα κρατήσω σίγουρα τρία κομμάτια στην playlist μου και θα κάνω με χαρά ένα follow τον Inner.D, καθότι πιστεύω πως έχουμε να ακούσουμε πολύ όμορφα πράγματα από αυτόν στο μέλλον.

H παραγωγή είναι του Inner.D, με τον Dj Micro να υπογράφει την μίξη και το mastering και τις συμμετοχές του Μάνου Αγγελάκη και της Κατερίνας Πλεξίδα.

Το artwork του δίσκου έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Θεάκος/Animated Violence.

Rating: 

 7


Εταιρεία: Bashment Records
Genre: Soul, Electronic, RNB
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 01/10/2021
Band Links: Facebook | Instagram | Twitter | Spotify | YouTube |
Bandcamp

Τελευταία