Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣKatavasia - Invoking the Spirit of Doom (EP)

Katavasia - Invoking the Spirit of Doom (EP)

Ένας χρόνος και ένας μήνας, τόσο είναι διάστημα που μεσολάβησε από το "Magnus Venator" μέχρι να φτάσουμε στο "Invoking the Spirit of Doom". Είναι τέτοια φύση της κυκλοφορίας, EP με δύο κομμάτια και βραχύ διάστημα που παρεμβάλλεται μεταξύ τους που ομολογώ ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι έχουμε να κάνουμε με «σκάρτα» κομμάτια που κόπηκαν από το track list, «γυαλίστηκαν» και κυκλοφόρησαν ξεχωριστά.

Ακόμα και να ισχύει η παραπάνω υπόθεση, ακούγοντας τα κομμάτια – το οποία δεν «υπακούν» ακριβώς στους «νόμους» του album – δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Λογικό, αν αναλογιστούμε ότι στη σύνθεση των Katavasia υπάρχουν δύο κύριοι στους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο Στέφανος aka Necroabyssious, ο οποίος δε χρειαζόταν αυτό το EP για να μας «αποδείξει» - ούτε καν για να υπενθυμίσει – το πόσο μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί για το εγχώριο black metal. Επειδή όμως κάτι πρέπει να πούμε, όλα όσα θυμάστε για τα φωνητικά του, την απόκοσμη χροιά τους, την πρωτοφανή ευφράδεια τους για brutal, την θεατρικότητά τους, όλα με όσα τον έχετε συνδυάσει, είναι εδώ και μάλιστα σε εξαιρετική φόρμα.

Πάμε όμως τώρα στον έτερο συντελεστή του album για τον οποίο τρέφω μεγάλο θαυμασμό. Τον Αχιλλέα τον ήξερα ως συνθέτη από το Cendres et sang των Aenaon, εντυπωσιάστηκα, λάθος μου έπεσε το σαγόνι, όταν άκουσα την παραγωγή και τις συνθέσεις του Partirchs Of Evil των Varathron. Για να το δώσω στη σωστή διάστασή του, τον θεωρώ ιθύνων νου ενός από τα είκοσι καλύτερα albums της παγκόσμιας σκηνής της περασμένης δεκαετίας. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια, παρακολουθώ τη δουλειά του και μέχρι στιγμής δεν έχω απογοητευθεί ούτε μία φορά.

Τι ακούμε λοιπόν στο "Invoking the Spirit of Doom"; Αυτό ακριβώς που θα περίμενε κάποιος, πολύ υψηλού επιπέδου black metal, με «κρύσταλλο» παραγωγή  και μία εναλλασσόμενη πληθώρα από riffs. Ειδικά το θέμα του Premonition of Doom είναι εθιστικό και ερμηνεία/επίκληση των φωνητικών συνθέτουν ένα κομμάτι που θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να το συμπεριλάμβαναν οι Varahtron σε κάποιο setlist τους.

Φυσικά δε γίνεται να βαθμολογήσουμε μία κυκλοφορία με δύο κομμάτια, όμως, ιδιαίτερα για τους οπαδούς της σκηνής και τους συλλέκτες, είναι μία must-have κυκλοφορία και καλύτερα να σπεύσετε αφού «κόπηκαν» μόλις 500 αντίτυπα.


Εταιρεία: Iron Bonehead Productions
Genre: Black Metal
Παραγωγός: Producer's Name
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 01/10/2021
Band Links: Facebook | Spotify | YouTube |
Bandcamp