Αρχική ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΟ Lennon υποκίνησε τη διάλυση των Beatles, λέει ο McCartney

Ο Lennon υποκίνησε τη διάλυση των Beatles, λέει ο McCartney

11/10/2021

Τη διάλυση των Beatles συζητάει στην επερχόμενη συνέντευξή του στο BBC Radio 4 ο Paul McCartney, εξηγώντας πως ο John Lennon υποκίνησε τη διάλυση της μπάντας. Περισσότερο από μισό αιώνα μετά τη διάλυση των Beatles, ο McCartney παρουσιάζεται ακόμη ως ο υποκινητής της διάλυσης της μπάντας, εξαιτίας της αποκάλυψής του τον Απρίλιο του 1970 πως ήταν σε “διάλειμμα” από τους Beatles. Χαρακτηριστικά, είχε ερωτηθεί αν βλέπει οι Lenon-McCartney να γράφουν ξανά μουσική μαζί και είχε απαντήσει μονολεκτικά: “Όχι”.

Ωστόσο, μιλώντας στον John Wilson και στο BBC Radio 4, ο McCartney έρχεται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, λέγοντας πως οι Beatles είχαν διαλυθεί πριν την ανακοίνωση του ίδιου πως δεν είναι πια μέλος τους. “Δεν υποκίνησα εγώ τη διάλυση. Ο Johnny το έκανε αυτό. Μπήκε μια μέρα στο δωμάτιο και είπε φεύγω από τους Beatles”, αποκαλύπτει ο McCartney στη συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευθεί ολόκληρη σύντομα.

Οι Beatles είχαν κρατήσει κρυφό το γεγονός ότι θα σταματούσαν να υπάρχουν και έτσι ο τότε μάνατζέρ τους, Allen Klein -με τον οποίο ο McCartney είχε αρνηθεί να συνεργαστεί- έπρεπε να αναλάβει την ολοκλήρωση της διάλυσης. “Για μερικούς μήνες έπρεπε να υποδυόμαστε ότι όλα είναι καλά. Ήταν περίεργο γιατί όλοι γνωρίζαμε πως το τέλος είχε ήδη έρθει για τους Beatles, αλλά δεν μπορούσαμε απλά να φύγουμε”, λέει ο McCartney.

Προσθέτει επίσης: “Έπρεπε να τσακωθώ και ο μόνος τρόπος να τσακωθώ ήταν να μηνύσω τους άλλους Beatles, επειδή πήγαιναν με το μέρος του Klein. Και με ευχαρίστησαν για αυτό χρόνια αργότερα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υποκίνησα τη διάλυση. Ο Johnny το έκανε αυτό μπαίνοντας μια μέρα στο δωμάτιο και λέγοντας πως φεύγει από το γκρουπ”.

Μεταξύ άλλων, το θρυλικό σκαθάρι λέει πως θα προτιμούσε οι Beatles να είχαν παραμείνει ενωμένοι αφού ακόμη δημιουργούσαν “πολύ καλή μουσική”. Προχωράει μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα και λέει: “Ήταν η μπάντα μου, η δουλειά μου, η ζωή μου, και ήθελα να συνεχίσει να υπάρχει”.

Τελευταία