Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣTape, 23/10/2021 @ Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Tape, 23/10/2021 @ Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η δεύτερη σεζόν για το Tape έχει πλέον ξεκινήσει, αυτή τη φορά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Έπειτα από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, το έργο του Stephen Belber, σε σκηνοθεσία της ?ννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, επιστρέφει. Το σενάριο είναι ιδιαίτερα σύγχρονο και εμφανώς επηρεασμένο από το κίνημα #me_too. Ωστόσο, ο Belber βλέπει τα πράγματα από μία αλλόκοτη σκοπιά και μπαίνει στη διαδικασία να παίξει με την έννοια της συναίνεσης και το τι είναι τελικά επιτρεπτό στο σεξ.

Η υπόθεση στηρίζεται πάνω σε ένα συγκεκριμένο συμβάν το οποίο εκτυλίχθηκε 20 χρόνια νωρίτερα, σε κάποιο πάρτυ και ενώ οι τρεις πρωταγωνιστές βρίσκονταν στα πρώτα έτη των σπουδών τους. Δεδομένου ότι έχουν μεσολαβήσει αυτά τα 20 χρόνια, η ίδια ιστορία είναι σκηνοθετημένη με 3 διαφορετικούς τρόπους, στο μυαλό του καθενός.

Ωστόσο, με πρωτοβουλία και δράση του Βίνσεντ (Κωνσταντίνος Κάππα), ο Τζον (Δημήτρης Λιακόπουλος) πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια, όσον αφορά τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς και της συνεύρεσής του με την Έιμι (Εμμανουέλα Αλεξίου). Το όργανο που σπρώχνει τον Τζον σε αυτή τη σύγκρουση είναι ένα αθώο μαγνητόφωνο (tape recorder), που «έτυχε» να είναι ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του Βίνσεντ και του Τζον.

Για κάτι παραπάνω από μία ώρα, η υποκριτική ικανότητα του Κάππα, καθοδηγεί την όλη εξέλιξη της βραδιάς. Ο Κάππας έχει εισάγει μία παιδικότητα στην ερμηνεία του, η οποία δουλεύει πολύ καλά στη συγκεκριμένη συνθήκη που τίθεται από το κείμενο. Από την άλλη το εξαιρετικό κωμικό timing της Αλεξίου σπάει τις άβολες στιγμές που βιώνουν οι πρωταγωνιστές. Η σκοπιά των πραγμάτων, έτσι όπως αυτή προσεγγίζεται από τον Stephen Belber, αναφορικά με το θέμα του βιασμού, είναι αρκετά αμφιλεγόμενη (δεδομένης της χρονικής συγκυρίας και της ανόρθωσης του κινήματος #me_too). Αξίζει, ωστόσο, να γίνει μνεία στην εξαιρετική απόδοση του κειμένου από τον David Negrin.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση κάθε Σάββατο στις 19:00 ή Κυριακή στις 18:30, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Τελευταία