Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣΟ Κουρέας της Σεβίλλης, 5/11/2021 @ Θέατρο Ακροπόλ

Ο Κουρέας της Σεβίλλης, 5/11/2021 @ Θέατρο Ακροπόλ

Ο Κουρέας της Σεβίλλης γράφτηκε το 1775 από τον Μπομαρσέ ως κωμική θεατρική παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Λίγο αργότερα, ο Ροσίνι, μεταμορφώνει το γαλλικό κείμενο σε μία από τις πιο γνωστές ιταλικές όπερες. Φέτος, η Λουίζα Μητσάκου, μεταφράζει και διασκευάζει το κείμενο του Μπομαρσέ και μαζί με τη σκηνοθέτρια Σοφία Σπυράτου, μας προσφέρουν μια –όσο το δυνατόν – σύγχρονη εκδοχή του διάσημου γαλλικού έργου.

Ο βασικός στόχος της παράστασης είναι να κάνει τον κόσμο να γελάσει και να ξεχαστεί, παρατηρώντας τον καπάτσο, πονηρό Φίγκαρο (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) να τα βάζει με τον γιατρό Μπαρτόλο (Φάνης Μουρατίδης), προκειμένου να βοηθήσει τον κόμη Αλμαβίβα και τη Ροζίνα να ζήσουν τον έρωτά τους.

Η παράσταση είναι επί της ουσίας μια υπερπαραγωγή, με εξαιρετικά κοστούμια, ακροβατικά και χορευτικά. Η κόλλα που συνδέει τους πάντες είναι η ερμηνεία του Χαραλαμπόπουλου ως Φίγκαρο, ενώ ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί και στο μουσικό κομμάτι του θεάματος. Συγκεκριμένα, ο Μιλτιάδης Παπαστάμου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, η οποία όχι μόνο επενδύει αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ροή του έργου. Οι μουσικοί, δε, άψογοι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα τσαλίμια του Φίγκαρο και τις μηχανορραφίες του Μπαρτόλο, στο θέατρο Ακροπόλ 6 φορές τη βδομάδα και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.

Τελευταία