Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΈφυγε από τη ζωή ο Graeme Edge

Έφυγε από τη ζωή ο Graeme Edge

12/11/2021

Τον χαμό ενός ακόμη μεγάλου μουσικού θρηνεί η παγκόσμια μουσική σκηνή καθώς ο συνιδρυτής και θρυλικός drummer των Moody Blues, Graeme Edge, έφυγε από τη ζωή. Σε ηλικία 80 ετών ο Edge απεβίωσε όπως ανακοίνωσε η μπάντα στο Facebook, με τα αίτια θανάτου να μην γίνονται γνωστά προς το παρόν.

Γεννημένος στο Rocester της Αγγλίας στις 30 Μαρτίου 1941, ο Graeme Charles Edge ίδρυσε τους Moody Blues μαζί με τους Mike Pinder (πλήκτρα), Ray Thomas (multi-instrumentalist, 1941-2018), Denny Laine (κιθάρα), και Clint Warwick (μπάσο, 1940-2004) το 1964. Από τις γειτονιές του Birmingham, οι Moody Blues έγιναν μια από τις σημαντικότερες μπάντες στην ιστορία της rhythm και blues μουσικής.

Το δεύτερο album τους, Days of Future Passed, έφερε έναν φαντασμαγορικό συνδυασμό ροκ με κλασική μουσική στο προσκήνιο, θέτοντας τις βάσεις για τα μουσικά κύματα που σήμερα γνωρίζουμε ως art rock και progressive rock. Οι Moody Blues χάρισαν επίσης στη μουσική μερικά από τα πλέον γνωστά τραγούδια της, όπως το θρυλικό “Nights in White Satin”, και το 2018 μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Πέρα από τους Moody Blues, ο Edge είχε τη δική του μπάντα, The Graeme Edge Band. Από το 1967 έως το 1999 υπέγραψε 18 τραγούδια των Moody Blues, με τους οποίους ηχογράφησε 12 albums. Με τη δική του μπάντα κυκλοφόρησε δυο δίσκους από το 1974 έως το 1977. Θεωρείται από τους σημαντικότερους drummers στην ιστορία της rock μουσικής.

Τελευταία