Αρχική ΝΕΑCINEMA/TVΕτοιμάζει biopic για τους Grateful Dead ο Martin Scorsese!

Ετοιμάζει biopic για τους Grateful Dead ο Martin Scorsese!

19/11/2021

Κινηματογραφική “βόμβα” μεγατόνων έριξε το Variety, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του γνωστού περιοδικού/site, ο Martin Scorsese ετοιμάζει biopic ταινία αφιερωμένη στους θρυλικούς Grateful Dead! Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το ρόλο του θρυλικού frontman της μπάντας, Jerry Garcia, έχει αναλάβει ο Jonah Hill.

Οι δυο τους συνεργάζονται και πάλι έπειτα από 8 χρόνια, αφού είχαν δουλέψει παρέα στο “The Wolf of Wall Street”. Εκτός από σκηνοθέτης, ο Scorsese είναι και παραγωγός της ταινίας, όπως και ο Hill. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με το Variety, σε ποια περίοδο των Grateful Dead θα αναφέρεται το φιλμ.

Όσο για τη μπάντα, για όσα δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα θρυλικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1965 και έγινε εκπρόσωπος το counterculture. Μαζί με τον Garcia, στους Grateful Dead ήταν οι Bob Weir, Ron McKernan, Phil Lesh, και Bill Kreutzmann. Ο θάνατος του Garcia το 1995 έφερε το άδοξο τέλος των Grateful Dead, αλλά η παρακαταθήκη της μπάντας ζει έως και σήμερα.

?λλωστε, από το 2015, οι εναπομείναντες Grateful Dead έχουν τους Dead & Company, με τους οποίους πρόσφατα ολοκλήρωσαν ακόμη τριήμερη περιοδεία που ήταν sold out στο Hollywood Bowl.

Τελευταία