Αρχική POP CULTURESERIESArcane, η απόλυτη μεταφορά game στην μικρή οθόνη

Arcane, η απόλυτη μεταφορά game στην μικρή οθόνη

To Netflix έχει αποφασίσει (καιρό τώρα) να ασχοληθεί με την μεταφορά video games στην μικρή μας οθόνη. Tο Arcane είναι το τελευταίο του δημιούργημα πάνω σε αυτή την λογική και είναι βασισμένο στο διάσημο παιχνίδι League Of Legends. Το να παίρνεις τα δικαιώματα της μεταφοράς ενός τόσο μεγάλου franchise είναι μια πολύ καυτή πατάτα. Από την μια έχεις εκατομμύρια fans που ανυπομονούν και απο την άλλη οι ίδιοι fans περιμένουν στην γωνία για να σε θάψουν.

Tο Arcane είναι άλλο ένα τεράστιο “This is how it’s Done” της πλατφόρμας και αν στα "The Witcher" και "Castlevania" χαρήκανε μόνο οι Boomers και οι Millennials (εμείς δηλαδή) που πρόλαβαν τα game στα ντουζένια τους, φανταστείτε τι γίνεται τώρα που το League Of Legends είναι ένα από τα πιο διάσημα games, αυτή την στιγμή, στον πλανήτη. Τι κάνει όμως το Netflix και καταφέρνει (και πάλι) να ενθουσιάσει τόσο τους fans όσο και έναν άνθρωπο σαν και εμένα, που μισεί τέτοιου είδους games; 

Καταρχάς την παραγωγή αναλαμβάνει η ίδια η Riot Games με αποτέλεσμα να έχουμε υπέροχο artwork. Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε είναι συγκλονιστική. Η επιλογή να χρησιμοποιηθεί 2D και 3D animation το καθιστά τρομακτικά φωτογραφικό και οι χαρακτήρες είναι πραγματικά ένας και ένας. Ακόμα και ο τελευταίος κομπάρσος είναι καλοφτιαγμένος μέχρι αηδίας. Για την μουσική και τα ηχητικά εφέ δεν θα πω πολλά, απλά θα βάλω το link του soundtrack που έγραψαν οι Imagine Dragons και εσείς θα πατήσετε το play.

Το Story είναι απλό, ευκολοχώνευτο και γεμάτο κλισέ. Piltover vs Zaun, οι πλούσιοι κόντρα στους φτωχούς, πολιτικά παιχνίδια, πατρικές φιγούρες, αδερφικές σχέσεις, προδοσίες και άλλα πολλά και όμως δεν μπορείς να σταματήσεις να το βλέπεις. Γιατί πολύ απλά δεν σου αφήνει καμία απορία. Έχουμε να κάνουμε με σεμιναριακού επιπέδου storytelling. Θεωρώ πολύ τυχερούς αυτούς που θα το ξεκινήσουν τώρα και θα δουν 9 επεισόδια σερί. Η σειρά ενδείκνυται για πίτσα, παγωτό και binge watching.

Μέσα σε όλα αυτά να πούμε άλλο ένα μπράβο στο Netflix που δεν ξεχνάει την ατζέντα του ακόμα και σε τόσο μεγάλα εγχειρήματα, καταφέρνοντας για άλλη μια φορά να προβάλει την διαφορετικότητα και τα mental/physical issues των χαρακτήρων με άριστη δεξιοτεχνία. Ο πόλεμος της Jinx με τον ίδιο της τον εαυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη μάχη της σειράς.

Μιας και αναφέραμε την Jinx ας πουμε και τον πιο σημαντικό λόγο που το Arcane δεν απογοητεύει ούτε τους fans ούτε τον απλό θεατή. Το κέντρο του είναι οι χαρακτήρες του και η εξέλιξη τους. Παρότι Jinx και Vi έχουν την τιμητική τους και τραβάνε (δικαιολογημένα) τα φώτα πάνω τους, δεν γυρνούν τα πάντα γύρω τους.. Υπάρχει ο Jayce με τον Viktor. Υπάρχει ο Heimerdinger, ο Εκκο, η Caitlyn, o Singed που είναι χαρακτήρες του game αλλά και άλλοι τόσοι καινούργιοι. Όλοι τους ανεξαιρέτως παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και μας ξεδιπλώνουν συνέχεια νέα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Aλλους τους συμπαθείς, άλλους τους μισείς, άλλους τους λυπάσαι, κανείς όμως δεν σου περνάει αδιάφορος.

Φυσικά, η σειρά δεν ξεχνάει να παρουσιάσει περίτεχνα κάποια hidden gems για τους fans του Game. Είτε αυτά είναι όπλα και χαρακτηριστικές κινήσεις των χαρακτήρων, είτε μικρές εμφανίσεις όπως αυτή του Ryze, των Kindred και του Teemo. Σκηνές που κρατάνε λίγα δευτερόλεπτα και προκαλούν στον gamer την χαρά του να αναγνωρίζει κάτι από το game χωρίς να λένε στον casual θεατή “Φίλε αυτό δεν είναι για σένα”.

Η σειρά είναι πραγματικά φανταστική. Προσωπικά με έκανε να θέλω να κατεβάσω το game, να πάρω την Jinx, να λούσω πανηγυρικά κάνοντας κάτι τύπου 0/18/1 γιατί είμαι άθλιος σε αυτά τα games και να με βρίζουν στο chat ακόμα και οι αντίπαλοι npcs (αρνούμαι να εξηγήσω τι είναι ο npc). Αν είχε τέτοιο impact σε έναν άνθρωπο που βαριέται αφόρητα τέτοιου είδους παιχνίδια, μάλλον κάτι έχει γίνει πάρα πολύ σωστά.

Tο “Castlevania” και το “Arcane” πρέπει να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για το πως μεταφέρεται ένα game στην οθόνη. Το νέο στοίχημα της πλατφόρμας είναι σίγουρα η live action μεταφορά του Resident Evil (αυτό και αν είναι καυτή πατάτα). Εμείς αισιοδοξούμε για ένα καλό αποτέλεσμα, αφού μετά από ένα αξιοπρεπέστατο "The Witcher" και δύο μυθικές animation μεταφορές έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Τελευταία