Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟι Brew Crew προκαλούν. . . σεισμό στην Αθήνα!

Οι Brew Crew προκαλούν. . . σεισμό στην Αθήνα!

Όταν τον περσινό Δεκέμβριο ανέλαβα να φέρω εις πέρας την κριτική του νέου -τότε- δίσκου των Full House Brew Crew, “Bare Knuckle”, είχα ομολογήσει πως δεν τους γνώριζα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εν τέλει, κατέληξα να ακούω ένα album το οποίο σε λιγότερο από 40 λεπτά είχε καταφθάσει την κατάλληλη στιγμή για να γίνει “ένεση” μαχητικότητας και πείσματος. Αυτή η μαχητικότητα και το πείσμα μεταφέρονται άψογα και πάνω στη σκηνή όταν οι F.H.B.C. ανεβαίνουν στο σανίδι για συναυλία.

Αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, οι Brew Crew εμφανίζονται στο Temple Athens μαζί με τους Furor για μια βραδιά γεμάτη σκληρό ήχο. Ακούγοντας το “Bare Knuckle” τον Δεκέμβριο του ’20, κατάλαβα όλα όσα χρειαζόταν να καταλάβει κανείς για τους Full House Brew Crew και συνιστώ ανεπιφύλακτα μια ακρόαση του δίσκου, γιατί όχι και στο δρόμο προς το Temple απόψε.

Πρόκειται για μια εξαιρετική μίξη groove και stoner heavy metal η οποία παραπέμπει τόσο όσο σε Five Finger Death Punch, και παραμένει μοναδική. Πως θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, άλλωστε, όταν στην αιχμή του δόρατος, η μπάντα έχει τον Βαγγέλη Καρζή. Αμφιβάλλω πως οποιοσδήποτε κοιτάξει την καριέρα του έως τώρα θα πει κάτι λιγότερο από “ουάου”, και δεν θα έχει άδικο. Μιλάμε για πρώην μέλος των Rotting Christ, και βασικό κιθαρίστα των Wolfheart. Κοινώς, “γερό χαρτί” στο χώρο της metal.

Όταν μου ζητήθηκε να γράψω κάτι ενόψει του αυριανού live, προσπάθησα πολλή ώρα να σκεφτώ τι πρέπει να γράψω μουσικά. Δυστυχώς όμως, δεν γνωρίζω αρκετά από μουσική για να σας πω τι riffs θα ακούσετε και γιατί τα τύμπανα θα είναι έτσι και όχι αλλιώς. Γνωρίζω όμως ένα πράγμα: όταν άκουσα Full House Brew Crew για πρώτη φορά, ευχήθηκα να είχα τη δυνατότητα να τους δω live να ισοπεδώνουν τα πάντα σαν οδοστρωτήρες. Και να που η ευκαιρία παρουσιάζεται απόψε, όχι μόνο σε εμένα, σε όλα όσα βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας.

Φυσικά, ο Καρζής δεν είναι μόνος και ούτε ποτέ θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο ο ίδιος. Στα τύμπανα βρίσκουμε τον Alex Keito, ο οποίος οργιάζει, και αν το Temple δεν ήταν από τις καλύτερες -και ομορφότερες- κατασκευές στην Αθήνα, μπορεί να τρανταζόταν κυριολεκτικά από τα drums. Ο George Tzatzakis στην κιθάρα δεν κάνει ποτέ ούτε… μισό λάθος, ενώ ο Spiros Dafalias με το μπάσο του σετάρει μια ατμόσφαιρα η οποία είναι ταυτόχρονα βαριά, ελπιδοφόρα, και ηλεκτρισμένη.

Οι Furor μοιράζονται τη σκηνή με έναν metal... δυναμίτη αύριο στο Temple και όσα βρεθούν εκεί, θα καταλάβουν πως το εξώφυλλο με τη ματωμένη γροθιά του “Bare Knuckle” αντικατοπτρίζεται στη σκληρότητα και τη μαχητικότητα της μουσικής των Full House Brew Crew. Αν η Παρασκευή σας είναι ανοιχτή, συνιστώ ανεπιφύλακτα Temple και Brew Crew με Furor.

Τελευταία