Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑFuror: Η Αθήνα σε ρυθμούς. . . Love και εκρηκτικότητας

Furor: Η Αθήνα σε ρυθμούς. . . Love και εκρηκτικότητας

Ο Covid-19 ορίστηκε ως πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020. Έκτοτε έχουν περάσει 639 ημέρες, κάτι λιγότερο από δυο χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, η πραγματικότητα πήρε άλλη μορφή για αμέτρητες βιομηχανίες, και η μουσική επλήγη περισσότερο από πολλές. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό οι συναυλίες που δίνουν ομορφιά στο φετινό φθινόπωρο και χειμώνα να αποτελούν κομβικά σημεία, και μια εξ αυτών συμβαίνει απόψε στο Temple Athens.

Εκεί, οι Furor θα ανέβουν στη σκηνή παρέα με τους Full House Brew Crew, με σκοπό να προκαλέσουν τριγμούς στην αθηναϊκή νύχτα. Για περισσότερο από έναν χρόνο, οι Furor περιμένουν υπομονετικά να παρουσιάσουν live τον πιο πρόσφατο δίσκο τους, “Love”, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου 2020. Μέχρι φέτος, δεν είχαν καταφέρει να παίξουν live τα τραγούδια του.

Η μπάντα είναι σε αναμμένα κάρβουνα, όπως όλη η μουσική σκηνή, και απόψε στο σανίδι του Temple τα πράγματα αναμένονται εκρηκτικά. Σαν να μην ήταν αρκετή η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που κουβαλούν μαζί τους οι Brew Crew, οι Furor έρχονται να εντείνουν την εκρηκτικότητα που συνοδεύει ένα μουσικό που έχει μήνες να ανέβει στη σκηνή, να αντικρύσει κοινό, να ζήσει το άλλο κομμάτι της δουλειάς: την κοινωνικοποίηση.

Συμπωματικά, φέτος οι Furor γιορτάζουν 20 χρόνια ζωής. Μπορεί το πρώτο πλήρες album τους, “Even God Can’t Judge Us”, να κυκλοφόρησε το 2006, όμως η μπάντα έθεσε τις βάσεις της το μακρινό -πλέον- 2001. Στα 20 χρόνια τους, μετρούν πέντε πλήρεις δίσκους και ένα EP, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία αυτή του “Love”. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, μιας και το όνομά τους είναι συνυφασμένο με το hardcore για δυο δεκαετίες (and counting).

Απόψε το Temple Athens δεν έχει απλώς ένα ακόμη δυνατό live. Η εκρηκτικότητα των Furor συναντιέται με τη γροθιά των F.H.B.C. και το αποτέλεσμα αναμένεται τρομερό. Στίχοι με ξεκάθαρη έμπνευση από την κοινωνία και την καθημερινή μάχη του καθενός μας για επιβίωση και κάτι καλύτερο, συνδυασμένοι με μουσική και φωνές που ξυπνούν μέσα σου την αποφασιστικότητα για αλλαγή.

Όπως έγραψα και για τους Full House B.C., απόψε στο Temple αξίζει να πας επειδή η εμπειρία του live που προσφέρουν οι Furor και η μπάντα που είναι στο πλευρό τους, δεν συγκρίνεται με τίποτα. Εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι οι μπάντες μας χρειάζονται όσο τις χρειαζόμαστε κι εμείς στα live. Ζουν για τη σκηνή, για την ενέργεια του κοινού, και τις σπουδαίες βραδιές. Αυτές που διαμορφώνουν αναμνήσεις, πάνω στις οποίες χτίζεται μια σχέση αγάπης.

Και ομολογουμένως, λίγα πράγματα είναι τόσο δυνατά όσο η σχέση αγάπης που έχει το ελληνικό κοινό με τις μπάντες που το κάνουν να περνάει καλά.

Τελευταία