Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑFurstenplatz - Τραγούδια για την Paula

Furstenplatz - Τραγούδια για την Paula

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι τέχνη; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα η τέχνη είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, ένας μπούσουλας που σε βοηθάει να βγάλεις έξω αυτά που έχεις κρυμμένα μέσα σου. Ναι.. Η Wikipedia και αρκετοί από εσάς μπορεί να διαφωνούν, αλλά αυτό είναι το ωραίο με τις τέχνες, ο καθένας τις αντιλαμβάνεται όπως γουστάρει.

Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για τους Fürstenplatz, που μάλλον αντιλαμβάνονται την τέχνη όπως εγώ. Οι υπόλοιποι μπορείτε να φύγετε χωρίς να πάρετε τα χρήματα σας πίσω, κυρίως γιατί δεν δώσατε καθόλου και ακόμα ζω στο νοίκι..

Ο Αντώνης, ο Τέο, ο Γιώργος και ο Δημήτρης ή αλλιώς Fürstenplatz είναι τέσσερις φίλοι ελληνικής καταγωγής που ζουν στo Düsseldorf. Ένα ωραίο πρωινό που βαριόντουσαν, τους ήρθε η φαεινή ιδέα να μας πουν μια ιστορία. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ήθελαν απλά να κάνουν τον κόσμο να γελάσει, να περάσει όμορφα βρε αδερφέ. Να βάλουν σε κάτι την ψυχούλα τους και όποιος το αγκαλιάσει, καλοδεχούμενος.. Tα έβαλαν λοιπόν κάτω για να δούνε τι μπορεί να κάνει ο καθένας.. Ο Αντώνης τραγουδάει, γράφει στίχους και φαντάζεται μελωδίες. Ο Τέο παίζει μπάσο, το έχει με την παραγωγή και βοηθά στην σύνθεση. Ο Γιώργος ζωγραφίζει και ο Δημήτρης γράφει κείμενα, στίχους και αφηγήσεις.

Έτσι γεννήθηκε το πρώτο τους έργο με τίτλο “Τραγούδια για την Πάολα”. Πρόκειται για μια απλή, καθημερινή, γλυκιά και χιουμοριστική ιστορία που αποτελείται από τραγούδια, αφηγήσεις, σκίτσα και κείμενα. Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν η δημιουργία αποτελείται από τόσες διαφορετικές τέχνες τότε η ιστορία μας παρουσιάζεται μέσα από διαφορετικές οπτικές. Η αφήγηση είναι η πλευρά των τεσσάρων φίλων μας που αράζουν στην αγαπημένη τους καφετέρια. Τα κείμενα είναι η γλυκιά μας σερβιτόρα, που ακούει στο όνομα Paula και τα τραγούδια είναι το κυρίως πιάτο, αυτό που βλέπουν όλοι, ο καθένας με τα δικά του μάτια, όπως όλοι οι άνθρωποι δηλαδή.

Μαζί με τους ήρωες μας θα πάμε για πασαρέλα, θα γνωρίσουμε τον Σάκη που νοιάζεται μόνο για το πότε παίζει η Φορτούνα, ο γιατρός θα μας πάρει τα μέτρα, θα μάθουμε μια τέχνη, που όταν πεινάσουμε, δεν μας κόβω να πιάνουμε, θα δούμε την καθημερινότητα ενός metrosexual, θα προσπαθήσουμε να βγούμε ραντεβού μέσω Facebook. θα μετακομίσουμε με χίλια ζόρια και όλα αυτά αφού τα συζητήσουμε στην παρέα, θα τα τραγουδήσουμε για τα μάτια της Πάολας, μια την έχουμε..

Η Πάολα πίσω από την μπάρα της, παρατηρεί τα πάντα όπως κάθε εργαζόμενος στην εστίαση που βλέπει κόσμο να έρχεται και να φεύγει από το μαγαζί, σαν μια μικρογραφία της ζωής μας. Στην τελική, όλοι μας είμαστε περαστικοί για κάποιους, ευτυχώς όχι για όλους και για να επανέλθω στην πρώτη παράγραφο, αυτό είναι τέχνη, η προσπάθεια μας να μην μείνουμε περαστικοί. 

Αυτό προσπάθησαν ένας καθηγητής, ένας μουσικός, ένας ψυχίατρος και ένας δάσκαλος (δεν θα μάθετε ποτέ ποιός είναι ποιός), να αφήσουν ένα σημάδι σε τούτη την σφαίρα, που πάει πάρα πολύ γρήγορα και μας παρασέρνει στον ρυθμό της. Βρήκανε φίλους να τους βοηθήσουν, πολλούς φίλους, πάρα πολλούς φίλους, βάλανε πολύ μεράκι και δημιούργησαν. Ολόκληρο το μουσικό album (του οποίου η παραγωγή είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ), τα σκίτσα και τα κείμενα μπορείτε να τα βρείτε εντελώς δωρεάν στην σελίδα τους και συγκεκριμένα σε αυτό εδώ το link, το οποίο θα το κάνω μια τεράστια πρόταση γιατί δεν θέλω να το προσπεράσετε, όπως εγώ προσπέρασα κάποτε ένα STOP με αποτέλεσμα τώρα να έχω βίδες στον αριστερό αστράγαλο και να κουδουνίζω στα αεροδρόμια.

Ρίχτε μια ματιά στο “σπίτι τους”, είμαι σίγουρος πως θα ανακαλύψετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πέρα από το έργο και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνιάς ωστε να πάρετε το album σε φυσική μορφή, η οποία έχει βγει σε ελάχιστα αντίτυπα. Γιατί όλα αυτά; Γιατί οι άνθρωποι ξεχειλίζουν ρομαντισμό. Είναι αυθεντικοί εραστές της τέχνης και δεν ήθελαν να κάνουν καμία έκπτωση, ήθελαν να το βγάλουν όπως ακριβώς το φανταζόντουσαν και να το χαρίσουν απλόχερα. Φανταστείτε σε ολόκληρο το site τους δεν υπαρχει link για πώληση. Καθαρή αγάπη για την τέχνη, όχι αστεία.

Όπως μου είπε ο Δημήτρης, ήθελαν να κάνουν κάτι που θα το δείχνουν στα παιδιά τους. Κάτι για να τους θυμούνται. Τέχνη ρε παιδιά.. Ψυχούλα.. Μια τέτοια προσπάθεια, δεν γίνεται να μην αγκαλιαστεί. Εξερευνήστε τους και δεν θα χάσετε. Αν είστε τυχεροί, μπορεί η Paula Fürstenplatz να σας βρει και ένα αντίτυπο, ποιός ξέρει; Κάνεις δεν ξέρει και όποιος λέει πως ξέρει, μάλλον δεν ξέρει.. Ξεράδια..

Τελευταία