Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣSpiral Frequency, Black Body Radiation, 11/12/2021 @Six Dogs

Spiral Frequency, Black Body Radiation, 11/12/2021 @Six Dogs

Φωτογραφίες: Γιάννα Φώτου (Jominatrix - Jane Fotou photography)

Σάββατο βράδυ βρέθηκα στο Six Dogs παρέα για ακόμα μια φορα με την εξαιρετική φωτογράφο Γιάννα Φώτου να παρακολουθήσουμε από κοντά ζωντανά δύο νέες ελληνικές μπάντες με δική τους δισκογραφία σε αγγλικό στίχο. Τους Spiral Frequency και τους Black Body Radiation.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Spiral Frequency. To πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το πόσο πετυχημένα θα συμμετείχαν σε αφιέρωμα στους Nirvana. Το σουλούπι του frontman, το ωραίο του γρέζι, το γεγονός οτι ήταν η μπάντα ήταν τρίο ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, drums, αλλά και το μουσικό τους ηχόχρωμα, ήταν ο λόγος για αυτή τη σκέψη και σίγουρα δεν ήταν μόνο δική μου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να παρεξηγηθεί αυτό και να θεωρηθεί ότι τα παληκάρια είναι απλά μια καλή κόπια. Αντιθέτως τα κομμάτια τους ήταν δυνατό γκαραζοπάνκ με μια δική τους χαρακτηριστική ταυτότητα που διέκρινες κυρίως στα φινάλε τους. Σαν παρουσία επί σκηνής ήταν πολύ συμπαθητικοί και σεμνοί τόσο που σου έκανε εντύπωση η αντίθεση με το αλήτικο παίξιμό τους. Τελειώνοντας την παρουσίαση των κομματιών από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, διάλειμμα για τσιγάρο και στη σκηνή ανεβαίνει η 5μελής μπάντα Black Body Radiation...

Λιγο πριν το ξεκίνημα της βραδιας βρεθήκαμε τυχαία δίπλα στον drummer των ΒBR και είχαμε μια ευχάριστη πρώτη γνωριμία. Τον ρώτησα με όλο το θάρρος, αφού δεν τους γνώριζα σαν σχήμα, τί στυλ παίζουν και μου απάντησε γκαραζοποστπάνκ. Και αυτό κάνανε... Ανέβηκαν και τα σπάσανε επί σκηνής! Πολύ δυναμική παρουσία, και παίξιμο που έδειχνε εμπειρία και σιγουριά. ?νετοι και ευχάριστα λυμμένοι με τον κόσμο. Ιδιαίτερα καλοδουλεμένοι και δεμένοι σαν μπάντα, γεγονός που παρατηρείς αρκετά γρήγορα, κυρίως στις απόλυτα συγχρονισμένες «μουσικές» παύσεις τους. Τα κομμάτια και οι συνθέσεις ήταν έξυπνες και πρωτότυπες, ενώ είχαν στοιχεία progressive σε ένα τουλάχιστον κομμάτι, που είναι αρκετό για να δείξει το μουσικό επίπεδο και των 5. Δυνατή και σωστή η φωνή του frontman, που έδενε άψογα στο μουσικό ύφος. όπως με τους Spiral Frequency, αποδίδαμε και στους ΒΒR μια αντιστοιχία σε κάποια ήδη γνωστή μπάντα, αυτοί θα ήταν οι Arctic Monkeys, κάτι με το οποίο αστειεύτηκαν και οι ίδιοι.

Κλείνω δίνοντας συγχαρητήρια και στις δυο μπάντες, τους ευχαριστώ για την ωραία βραδιά και τους εύχομαι καλή πορεία και καλή αντάμωση!

Και μην ξεχνάς... Στηρίζουμε την τέχνη για να μπορεί να μας στηρίζει κι αυτή...

Τελευταία