Αρχική DEPARTISTSΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021Βασιλιάδες του Depart οι Gojira για το 2021!

Βασιλιάδες του Depart οι Gojira για το 2021!

31/12/2021

Το ότι το 2021 ήταν η πιο περίεργη/κακή/τρομακτική/παράξενη/ιδιαίτερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών δεν το αμφισβητεί κανείς. Ούτε το γεγονός πως η μουσική βιομηχανία επλήγη ανεπανόρθωτα εκ νέου. Ωστόσο, μέσα από τις πλέον σκοτεινές στιγμές του είδους μας, αναδύονται συνήθως τα μεγάλα έργα, και μουσικά φέτος απολαύσαμε αμέτρητα albums που μας χάρισαν στιγμές μουσικής γαλήνης, ξεσπάσματος, και κάθε άλλο πιθανό συναίσθημα.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος, η συντακτική ομάδα του Depart μάζεψε τις ψήφους της αξιολογώντας τα albums στα οποία οι συντάκτες μας έδωσαν 9/10 και πάνω. Ο μουσικός βασιλιάς μας για το 2021 ακούει στο όνομα Gojira – Fortitude, με τους Γάλλους εκπροσώπους του progressive metal να κυριαρχούν χάρη στον 17ο δίσκο της σταδιοδρομίας τους.

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το Senjutsu των Iron Maiden δεν συμπεριλήφθηκε στην ψηφοφορία σκόπιμα. Επιλέξαμε να αφήσουμε την επιστροφή των Maiden εκτός… συναγωνισμού, μιας και η κριτική του δίσκου έγινε παράλληλα από τέσσερα άτομα (Λουκάς Κάκος, Βαγγέλης Τσιμπλάκης, Γιώργος Γράντης, και Γιώργος Ξιφαράς). Θα συμπεριλάβουμε τον δίσκο στους 10+1 κορυφαίους του έτους, όχι απαραίτητα επειδή μουσικά ήταν κάτι το εξωπραγματικό, αλλά επειδή επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά πως οι Iron Maiden είναι τοτέμ της μουσικής και ο Bruce Dickinson ακόμη και με τα κομμάτια κατεβασμένα αρκετά, παραμένει μια σπουδαία προσωπικότητα της metal σκηνής.

Κάνοντας κλικ στο όνομα του album, θα βρείτε την κριτική του στο Depart.

1. Gojira – Fortitude

2. Turnstile – GLOW ON

3. Need – Norchestrion: A Song for the End

4. Cradle of Filth – Existence Is Futile

5. Mono – Pilgrimage of The Soul

6. Mastodon – Hushed and Grim

7. Yoth Iria – As the Flame Withers

8. Harakiri for the Sky - Maere

9. Epica - Omega

10. Eyehategod – A History of Nomadic Behavior

Bonus Album: Iron Maiden – Senjutsu

Τελευταία